Geri Dön

Pirinç unu muhallebisi tarifi

Pirinç unu muhallebisi süt sevmeyenlerin bile vazgeçemediği hafif bir tatlıdır. Bebekken yemekten keyif aldığınız pirinç unu muhallebisi kaç yaşında olursanız olun vazgeçemediğiniz bir lezzet. Pirinç unu muhallebisi tarifi oldukça zahmetsiz ve çabuk hazırlanabilir. Üzerini farklı şekilde süsleyebileceğiniz pirinç unu muhallebisi tarifini yazımızda paylaşıyoruz.

Pirinç unu muhallebisi tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 ml. süt (2 buçuk su bardağı)
Yarım su bardağı su (100 ml.)
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (5 gram)
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Üzeri için;
Tarçın
Badem taneleri

Pirinç Unu Muhallebisi Nasıl Yapılır?

 

1 Adım: Pirinç unu muhallebisi yapmak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve pirinç unu tencereye koyulup, tel çırpıcı yardımı ile karıştırın.

2.Adım: Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve sürekli çırpıcı ile karıştırarak kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirin.

3.Adım: Pirinç unu muhallebisi kaynayıp kıvam alınca üzerine vanilya ile tereyağı ilave edilip karıştırın.

4.Adım: Hazırlanan muhallebi ocaktan alınır ve sıcak sıcak kuplara veya kâselere paylaştırılır.

5.Adım: Muhallebiler oda ısısında soğuduktan sonra, buzdolabına kaldırılarak 1 saat kadar dinlendirin.

6.Adım: Soğuyan pirinç unu muhallebisini dolaptan alın, üzerini tarçın ve badem taneleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber