Ekonomi Pisagorla bahçe keyfi!

Pisagorla bahçe keyfi!

21.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yazın habercisi bahar günlerinin gelmesiyle birlikte bahçeler de hareketlenmeye başladı. Bu yıl bahçe mobilyalarında geometrik desenler ve koyu renkler moda olacak

Pisagorla bahçe keyfi

Sıcak havalarda bahçelerin keyfini çıkarmak isteyenler için bahçe mobilyalarındaki yeni trendleri inceledik. Bu yıl bahçe mobilyalarında geometrik desenler ön plana çıkıyor. Özellikle kumaş malzemeden örülmüş, örülürken de desenlerin ön planda tutulduğu tasarımlı ürünlerin yeni sezonda sıkça tercih edilmesi bekleniyor. Öte yandan, bahçelerin renklenmesi için de en azından mobilyaların üzerindeki minderler renkli tercih ediliyor. Kırlentlerde tercih edilen renklerde ise yeşil, turuncu, kırmızı ve çiçekli desenler bulunuyor. İşlevsellik de ön plana çıkarken, açılır kapanır masa sistemlerine de bu yıl bahçelerde oldukça sıkça rastlayacağız.

Haberin Devamı

Konfor ön planda

En çok kullanılan bahçe mobilyalarının başında, oturma grupları, banklar, dekoratif ürünler, şemsiye ve salıncak geliyor.
Bahçesini sıfırdan düzenlemek isteyenler salıncak, bank, şemsiye, oturma gruplarından en ucuzunu seçerek yaklaşık 2 bin 500 ila 4 bin liraya bahçesini düzenleyebiliyor.

Tüketicilerin tercihleri genellikle bahçelerde uzun süre kullanabilecekleri ürünlerden yana oluyor. Trendleri takip etmenin yanı sıra bahçe mobilyalarında fonksiyonelliği ve konforu da ön planda tutan tüketiciler, tercihlerini kaliteli, dayanıklı, uzun ömürlü, rahat ve bakımı kolay ürünlerden yana kullanıyor.

Pisagorla bahçe keyfi
Koyu renkler gözde

Geçen yıl bahçe mobilyalarında beyaz, vizon renkli kombinasyonlar ağırlıktaydı. Bu yıl ise koyu renkler ön plana çıkacak. Tüketiciler, renkli kırlentler kullanarak canlılığı da yakalayabilecek.

Haberin Devamı

Bahçe mobilyalarında son dönemlerde farklı tarzların bir arada sunulduğunu söyleyen L’unica Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır, “2019 yılında bahçelerde neredeyse her tarz konuşacak. Bu yıl bahçeler tek düze olmaktan çıkıyor. Karışık materyallerden oluşan serilerle karşılaşıyoruz. Ahşap, metal, kumaş, ip gibi çeşitli materyalleri bir arada görebileceğiz” diye konuştu. Samantır, koleksiyonlarda her malzemeden ürünle karşılaşılacağını ve bu nedenle de ürünleri seçerken kişisel tercihlerin devreye gireceğini ifade etti.

Eskileri yenileyin

Mobilyalarını daha uzun ömürlü kullanmak isteyen tüketiciler, yumuşak, nemli bezle temizlemeli ve bunları güneş ışığına doğrudan maruz bırakmamalı. Öte yandan eski bahçe mobilyalarını kullanmaya devam eden tüketiciler, 20-25 liraya ahşap temizleyici, 20-30 liraya da bakım cilası alarak mobilyalarını temizleyip bahçelerini yaza hazırlayabilecek.

Pisagorla bahçe keyfi

Mobilya seçmede püf noktalar

- Mobilyada kullanılan materyallerin dış mekâna dayanıklı olması gerekiyor.

- Zorlu hava şartlarına dayanan tik ağacı tercih edilebilir.

- Örgü detaylı mobilyalar esneklik ve kolay temizlik sebebiyle alınabilir.

- Alüminyum bahçe mobilyaları hafif ve bakımının kolay olması nedeniyle tercih edilebilir.

Haberin Devamı

- Mobilyanın bel ve sırt ağrılarına yol açmayacak şekilde konforlu olması da önemli kriterler arasında.

Pisagorla bahçe keyfi