Geri Dön

Pişmaniye kurabiye tarifi

Pişmaniye kurabiye denilince aklınıza hemen İzmit geldi değil mi? İzmit’ten geçen otobüslere mutlaka uğrayan pişmaniyecileri hatırladınız mı? Otobüse veya trene binerler ve 5 tanesi 10 liradan kutu kutu pişmaniye satarlardı. İşte bu tarifle size o zamanları yaşatmayı amaçlıyoruz. Bakalım pişmaniye kurabiye tarifi de size bu lezzeti hatırlatacak mı?

Pişmaniye kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gram yumuşak margarin
1 bardak hindistancevizi
3 kaşık pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
3,5 bardak un

Üzerini bulamak için:
1 bardak kadar pudra şekeri
1 bardak kadar hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye Nasıl Yapılır?

Margarin, hindistan cevizi, pudra şekeri ve sıvı yağı derin bir kabın içerisinde krema gibi olana kadar karıştırın. Az az un ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur haline getirin.

Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parça koparıp, yuvarlayın. Şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye pişmaniye kurabiye toplarını dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altı kızarana kadar pişirin.

Derin bir tabağa pudra şekeri ve hindistan cevizini koyup karıştırın. Kurabiyelerin üzeri kızarmadan fırından alın. Soğumadan bu karışıma bulayın. Ardından tekrar tepsiye dizin ve iyice soğuyunca servis edin.

Bu ölçüler ile 46 adet pişmaniye kurabiye elde edebilirsiniz.

Misafirlerinize çayın yanında enfes bir lezzet sunabilir, eski dönemlere gitmelerini sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber