Gündem PKK'lılar Süleyman Şah'ın eski istirahatgahını terör kampına çevirdi

PKK'lılar Süleyman Şah'ın eski istirahatgahını terör kampına çevirdi

21.11.2018 - 09:25 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı’ndan sonra Afrin’den kaçan PKK’lı teröristler, Rakka’da Süleyman Şah’ın eski istirahatgahına kamp kurdu. PKK’lılar tarihi Caber Kalesi’ni teröristlerin eğitim merkezine çevirdi.

PKKlılar Süleyman Şahın eski istirahatgahını terör kampına çevirdi

Afrin’den kaçan terör örgütünün sözde ‘özel kuvvetleri’ Rakka’da Süleyman Şah’ın eski istirahatgahına yuvalandı. Terör örgütü PKK, tarihi Caber Kalesi’ni teröristlerin eğitildiği terör kampına çevirdi.

Haberin Devamı

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre; 1921 Ankara Antlaşması çerçevesinde Türkiye toprağı olarak kabul edilen Caber Kalesi, aynı zamanda 9 asır boyunca Süleyman Şah'ın mezarının bulunduğu yer olma özelliği taşıyor. Burayı 2018 yılı yaz döneminde önce karargâha çeviren PKK, sonrasında Caber Kalesi'ni teorik eğitim merkezi haline getirdi.

MİSİLLEME AMAÇLI KULLANILIYOR

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesinde savaşan Türkmen komutanlardan Zekeriya Karslı, Tabka bölgesinde bulunan kalenin Afrin'e misilleme amaçlı kullanıldığını söyledi. Karslı, Afrin-Meydanki bölgesinde kurulan sözde PKK Özel Kuvvetleri (HAT) teröristleri şimdi Caber Kalesi'nde teorik eğitimler verildiğini kaydetti.

KALEYİ YAĞMALIYORLAR

Haberin Devamı

ÖSO komutanı Karslı, PKK tarafından kampa dönüştürülen Caber Kalesi'nin yakınındaki Mahmudlu ve Cerniyye köyü sakinlerinin, teröristlerden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Karslı, PKK'nın ilk girdiği dönem kale içerisinde her noktayı kazdığını ve oradaki tarihi kalıntıları yağmaladığını anlattı. Teröristlerin kale içerisinde video ve fotoğraf çekmesine örgüt tarafından yasak getirildiği belirtiliyor. Ancak bazı PKK'lılar, yasağa rağmen kale içerisinde eğitim gördüklerini itiraf ederken bu kapsamda Caber Kalesi'nde çekilen resimleri de paylaşıyor.

PKKlılar Süleyman Şahın eski istirahatgahını terör kampına çevirdi

'ORAYI MUTLAKA TEMİZLEYECEĞİZ'

Münbiç asıllı Türkmenlerden Zekeriya Karslı, PKK'nın işgal altında tuttuğu Süleyman Şah'ın iki eski istirahatgahının tıpkı Afrin gibi terörden mutlaka temizleneceğini vurguladı. Karslı, "Karakozak ve Caber Kalesi'nden bu teröristlerin defnedileceği günler uzak değil" dedi. Süleyman Şah'ın türbesi ve şahs-ı maneviyesinin Türkmenler için büyük önem taşıdığına değinen Karslı, "PKK kasıtlı olarak Süleyman Şah'ın mekanı üzerinden tahrik ve tacizlerde bulunuyor" diye konuştu. Fırat nehri kıyısındaki Caber Kalesi'nde Türkiye tarafından kale girişinde inşa edilen bir karakol binası da bulunuyor.