Siyaset PKK’nın mağaralarını başlarına geçiriyoruz

PKK’nın mağaralarını başlarına geçiriyoruz

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, “PKK’nın sığınağı olan mağaraları başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi kaynakları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Türkiye terörden kurtulacak” dedi

PKK’nın mağaralarını  başlarına geçiriyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadeleye dikkat çekerek, PKKnın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İzmir Valiliği, şehit aileleri ile gaziler içini verdiği iftara katılan Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada “Siz şehit aileleri, sabrında metanetinde en büyüğünü yaşıyorsunuz. Sizler, bize aziz şehitlerimizin yadigarısınız dedi. Türkiyeyi terörden arındırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Başbakan Yıldırım, “Tabi şehitlerimiz oluyor, milletçe canımız da yanıyor. Bağımsızlığı bütünlüğü için hayatını seve seve veren askeri, polisi, korucusu bütün güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit aileleri, sizin derdinizde dertlenmek her zamana yanınızda olmak birinci görevimiz. Ateş düştüğü yeri yakar ama, bilin ki sizin evinize düşen ateş, Türkiyede her eve de düşmüştür” dedi.
‘Analardan korkun’
İzmir Marşı’nın, İzmir’in dağlarında oturdum kaldım. Şehit olanları deftere yazdım. Öksüz yavruları bağrıma bastım. Kader böyleymiş garip anam. Canım feda olsun güzel vatana dizelerini de okuyan Başbakan Yıldırım, Bu kadir bilen millet öksüz yavruları bağrına basmayı bilmiştir. Her türlü düşman Türk analarından korkusun. Türk anaları ya şehit olacaksın ya gazi diyerek kınalar yakarak evlatlarını uğurladıkları sürece bir ömür dimdik durur. Terör örgütü alçaklar, şunu bilsin ki; siz ne kadar kalleş olursanız, biz o kadar kardeş olacağız. Siz hain oldukça, bizler daha çok kahramanlar çıkartacağız. Nice destanlar yazan bir milletin evladıyız. Kahramanlarımızı çok iyi bileceğiz onları unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
Konuşmasına dünyada aynı anda en az 4 terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke olmadığını da belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Dünyadan da bu kararlı mücadelemize amasız, fakatsız yardımı bekliyoruz. Senin töröristin benimki iyi anlayışını asla kabul etmiyoruz. Bugünlerde moda oldu. İslamcı terörist. Bu düpedüz islam düşmanlığıdır, Müslümanlık düşmanlığıdır. Teröristin dini kitabı mezhebi olmaz. Terörist sadece insanları öldüren bir makinadır.”
‘Terörden kurtulacağız’
Terörle ülke içinde ve dışında mücadele verdiklerini de söyleyen Başbakan Yıldırım, PKK’nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak. Hedefimiz terörü Türkiyenin gündeminin en alt sıralarına indirmek, daha fazla üretim yatırım konuşmaktır” diye konuştu. l DHA, AA

‘İzmirli vefalıdır’

Yıldırım, İzmirlilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin her köşesinde olduğu gibi şehitlerin emanetine, hatırasına sahip çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Hatırlayın, yakın zamanda canı pahasına şehrini ve insanlarını korumak için polis memurumuz Fethi Sekin ne yaptı, kendisini kurşunlara siper etti, canıyla bedel ödedi, alçaklara da gerekli bedeli ödetti. İzmir halkı da onun bu vefasını unutmadı ve görülmemiş bir katılımla sağanak yağmura rağmen on binlerce İzmirli cenazesine katılarak gereken vefayı göstermiştir. İzmirli işte böyledir, vatan deyince, millet deyince bir araya gelir ve ülkesine, milletine vefasını gösterir. İzmir, şehidi kadar, şehidinin emanetlerine de sahip çıkmayı her zaman bilmiştir. Şehidimiz Özel Atilla Güneş’in sevgili oğlu Doğan’ın sünnet törenine Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi İzmir’e akın akın gelerek, ailesini bu mutlu gününde yalnız bırakmamıştır, ona babasızlığını hissettirmemiştir.”

‘Şimdi utanıyorlar’

15 Temmuz sonrasında ekonomik değerlendirmelerde bulunanlara da tepki gösteren Yıldırım, “15 Temmuz’dan sonra Türkiye iflah olmaz ekonomisi çöker diyenler şimdi bu söylediklerinden utanıyorlar. 16 Temmuz’da acele not düşürenler şimdi büyüme tahminlerini arttırmaya başladılar. Darbe belasını savan, terör örgütleriyle amansız mücadele eden ateş çemberi içersinde Türkiye bütün olumsuz şartlara rağmen 2017 yılının ilk 4 ayında yüzde 5 büyümeyi başardı ve dünyada üçüncü sırada yer aldı.
İstihdam seferberliğinde önemli netice aldık. İşsizlik rakamı yüzde 1 oranında düştü. 5 ayda iş bulanların sayısı 1 milyon 200 bin yükselmiştir. Hiç kimse merak etmesin, Türkiyenin yarınları bu gününden çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.

Kıbrıs müzakereleri ele alındı

Çankaya’da Yıldırım Akıncı zirvesi

PKK’nın mağaralarını  başlarına geçiriyoruz


Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Görüşmede 28 Haziran’da Cenevre’de başlayacak olan Kıbrıs müzakereleri değerlendirilirken Yıldırım, hafta başındaki Yunanistan ziyareti de ele alındı.
Çankaya Köşkü’nde yaklaşık 1 saat süren görüşmede 28 Haziran’da Cenevre’de başlayacak olan Kıbrıs müzakereleri ele alındı. Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu. Görüşmede, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, “Güvenlik ve Garantiler” konusunda hazırladığı belge de değerlendirildi. Akıncı’nın belgeye ilişkin, “Sıfır asker, sıfır garanti söylemi bir kenara bırakılırsa müzakere etme olanağı doğacak. Hedefimiz müzakere olduğuna göre Yunanistan ve Rum tarafının toptancı yaklaşımı bir kenara bırakması gerekiyor” değerlendirmesi yaptığı kaydedildi. l ANKARA Milliyet