Gündem PKK özür diledi!

PKK özür diledi!

16.01.2016 - 16:18 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde yaşanan saldırıyı üstlenen PKK, "Ölen sivil ve çocuklardan dolayı üzüntü duyuyoruz" açıklaması yaptı

PKK özür diledi

Diyarbakır’ın, Çınar ilçesindeki emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı PKK’nın silahlı kanadı HPG üstlendi. HPG, “Ölen sivil ve çocuklardan dolayı üzüntü duyuyoruz” dedi. Açıklamada, saldırının Van’da öldürülen 12 örgüt üyesinin intikamını almak için yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ 'ÖZÜR DİLEYİN' DEMİŞTİ

Saldırının ardından bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olayda yaşanan sivil kayıplar nedeniyle sorumluların özür dilemesini istemişti. HDP'den ikinci çağrı da PKK açıklmasından hemen önce bugün geldi. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, bebeklerin de ölümüyle sonuçlanan saldırıyı yapanlardan özür beklediklerini tekrarladı.

KALLEŞ SALDIRI KAMERADA

İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi'nde bazı bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için 2 günlük açlık grevi yapan 16 kişiyi ziyaretinde konuşan Beştaş, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' adıyla yayınlanan bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik soruşturmaları eleştirdi. Çözüm sürecine Türkiye'nin her kesiminden büyük destek verildiğini söyleyen Beştaş, "Cumhurbaşkanı ve hükümet başkanlık sistemine geçişi savaşı tırmandırmakta buldu" dedi.

Haberin Devamı

"AYNI ACIYI DUYUYORUZ"

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde bebeklerin de ölümüyle sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı, "Bu saldırıyı yapanlardan özür bekliyoruz" sözlerine ilişkin ne düşündüğü sorulan Meral Danış Beştaş, şöyle konuştu:

"Biz asla Çınar'daki bebeklerin ve sivillerin öldürülmesini, Silopi'den, Şırnak'tan, Sur'dan ayırmıyoruz, ayıramayız. Bizim HDP olarak ilkesel tutumumuz her olayda geçerlidir. Gerçekten Çınar'da çocukların, bebeklerin ve sivillerin ölümü bizi derinden sarsmıştır." (DHA)

Yazarlar