Gündem Plajda bira içen iki kadın doktora para cezası

Plajda bira içen iki kadın doktora para cezası

14.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta belediyenin işlettiği mavi bayraklı Kapuz Plajı’nda bira içen iki kadın doktora, polis tarafından, Kabahatler Kanunu’nun ‘Çevreye rahatsızlık verme’ maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle 109’ar lira idari para cezası uygulandı.

Plajda bira içen iki kadın doktora para cezası

Önceki gün gerçekleşen olayda 32 yaşındaki doktor S.Ç. bir meslektaşıyla Kapuz Plajı’na geldi. Kitap okuyup güneşlenen 2 kadın doktor, bira içmeye başladı. Bu sırada yanlarına gelip sahilde içki içmenin yasak olduğunu söyleyen plaj görevlisiyle doktorlar arasında tartışma çıktı.
Kadın doktorlar, daha sonra gelen zabıtayla da tartışınca polise haber verildi. Polis ekibi iki kadın doktoru, haklarında şikayet olduğunu söyleyerek karakola götürdü. S.Ç. ve arkadaşı, Kabahatler Kanunu’nun ‘Çevreye rahatsızlık verme’ maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle 109’ar lira idari para cezası uygulanarak serbest bırakıldı.
Islak halde bekledik
Doktor S.Ç., “Biramı içerken görevli geldi. Bize içki içmenin yasak olduğunu söyledi. Biz de halk plajında bu yasağın olamayacağını söyledik. Bize ‘Erkek olsanız sizi yaka paça dışarı atardım’ dedi. Polisler önce hastaneye sonra karakola götürdü. Alkol kontrolünde arkadaşımda sıfır çıktı, bende ise 0.50 promil.. Üstüm ıslak şekilde karakolda bekledim ve gece çıkabildik.” dedi.

Haberin Devamı