Teknoloji Plantronics BackBeat 500 incelemesi

Plantronics BackBeat 500 incelemesi

22.05.2017 - 16:45 | Son Güncellenme:

Plantronics'in özellikle canlı renkleriyle dikkat çeken kablosuz kulaklığı BackBeat 500 modelini inceledik. Bakalım BackBeat 500 bizlere neler sunuyor?

Plantronics BackBeat 500 incelemesi

Kulaklık jakını son dönemde cihazlarında yer vermeyen bazı üreticiler, kablosuz sesin veya kulaklığın geleceğin trendi olacağını düşünüyorlar. Zaten üretim ve tüketim alışkanlığı da bu şekilde ilerliyor. Piyasada ise onlarca kablosuz kulaklık bulunuyor.

Haberin Devamı

Ne yazık ki, bunların çoğunun birçok kusuru var: tasarım, malzeme kalitesi ve en önemlisi de ses performansı.Plantronics BackBeat 500 ise tasarımı ve sunduğu performansıyla piyasadaki birçok kablosuz kulaklığın arasında sıyrılıyor.

BackBeat 500 Serisi, sağlam pil ömrü, birden çok cihazla eşleşebilme ve kompakt tasarımıyla etkileyici bir kulaklık. O halde gelin kulaklıkları yakından inceleyelim.

TASARIM

Plantronics BackBeat 500, metal kulaklıklı çatallar hariç tamamen plastik bir gövdeye sahip. BackBeat 500’ün farklı renk seçenekleri ve stiliyle daha genç bir kitleyi hedef aldığı açık. Kulaklığın 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. Bunlar siyah, beyaz ve bizim kullandığımız gri ile sarı-yeşil bir renge sahip model.

Haberin Devamı

Kullandığımız gri versiyon, parlak sarı-yeşil renk alanlarıyla oldukça dilalt çekiyor. Özellikle rengine bayıldığımı söyleyebilirim. Konforlu da bir yapıya sahip olan kulaklık, gerek 40 mm kulak yastıkları gerekse de kafa bandı altında yer alan yeşil yumuşak zeminle çok rahat bir kullanım sunuyor. İnce bir taca, üst banda sahip olan BackBeat 500, 155 gram ağırlığında. Bu yüzden sırt çantasında taşımak için de oldukça elverişli.

BackBeat 500 Serisi hafif U biçiminde bir şekile sahip. Kafanızı veya kulaklarınız çok sıkıştırmayan yapı bu yüzde pek çok kişiyi memnun edebilir.

Kulaklığı mobil ve PC başında kullanırken konfor konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Renkleriyle oldukça şık duran kulaklık, 3 saat ve üstü kullanımlarda biraz rahatsızlık verebiliyor ama bu da normal bir durum.

Sağ kulaklığa baktığımıda PLT logosu, üzerine dokunarak çağrıları cevaplayabileceğiniz bir tuş ve hem cihazlarla eşleştirmek hem de açıp kapatma için kullanabileceğimiz başka bir tuş bulunuyor. Sol tarafta ise şarkılar arası geçişi ve Başlatma/Duraklatma gibi kontrolleri sağlayabileceğiniz bir panel, sesi açıp kapatmak için ünitenin etrafına yerleştirilmiş bir tuş takımı, 3.5mm kulaklık girişi ve şarj için microUSB bağlantı noktası bulunuyor.

BackBeat 500’ün kutu içeriğinden şarj kablusu, 3.5mm kablo ve ve taşıma çantası çıkıyor. Kulaklıkları taşımayı kolaylaştırmak adına düz katlanabiliyor. Yani sadece kulaklık üniteleri düz bir şekil alıyor. İçeriye doğru ne yazık ki katlanamıyor. Bu durum, seyahat sırasında kulaklıkları daha da kompakt hale getirmek için güzel olabilirdi. Bununla birlikte, kulaklıklar epey bükülebiliyor, bu nedenle dayanıklılık pek bir sorun teşkil etmiyor.

Haberin Devamı

PERFORMANS

Plantronics BackBeat 500, ses kalitesinde oldukça başarılı. Kulaklıklar, elektronik pop, rock veya rap müziği dinlerken gayet hoş bir ses sunuyor. Bas tarafında çok da güçlü olmayan kulaklık sesin boğuk veya anlaşılması güç bir şekilde gelmemesi adına iyi optimize edilmiş. Basların özellikle yüksek seslerde düştüğünü görebilirsiniz. Ancak tizler ve vokaller oldukça iyi.

BackBeat 500’te Bluetooth 4.1 desteği bulunyor. Kulaklığı Bluetooth yoluyla cep telefonu, tablet veya PC’nezle eşleştirebilirsiniz. Birden çok cihaz ile eşleşebilen kulaklık, iki telefona aynı anda bağlanabiliyor ve 8 adede kadar cihazı hafızasına alabiliyor. 10 metreye kadar da çekim sunuyor.

Haberin Devamı

Ses izolasyonu veya gürültü engelleme konusunda kulaklıklar iç mekanda başarılı olsa da dışarıda çevresel farktörlerin de etkisiyle istenileni pek veremiyor. Çevredeki gürültünün yoğun olduğu noktalarda dışarıdan gelen sesleri az da olsa duyabiliyorsunuz.

Tek şarj ile 18 saate kadar dinleme ve konuşma süresi sunan BackBeat 500, DeepSleep özelliğiyle de şarjını 6 aya kadar koruyabiliyor. Yaklaşık 2 saatte şarj olan kulaklığın pil ömrünün bu değerlerle gayat başarılı olduğunu söyleyebilirim. Bu arada kulaklığı tek bir şarjla bir hafta kullandığımı da ekleyeyim. Tabii bu kişiye ve kulllanıma göre değişebilir.

BackBeat 500 ile telefon görüşmelerini de rahatlıkla yapabilirsiniz çünkü çağrı kalitesi gayet başarılı. Yalnız dışarıda kulaklıkla konuşma yaparken çevredeki gürültülerin görüşmeleri etkilediğini belirtelim.

SONUÇ

Plantronics BackBeat 500, şık bir pakette başta zengin bir ses deneyimi olmak üzere ve daha birçok özellik sunuyor.

Haberin Devamı

Plantronics BackBeat 500, ses izolasyonu konusunda biraz yetersiz kalsa da sağlamlığının yanında kablosuz oluşu uzun pil ömrü ve çoklu eşleştirme desteğiyle kablosuz kulaklıklar arasında fiyatına nazaran dikkat çeken özellikler sunuyor. Bu sayede de rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor.

Hareket halindeyken kablolardan kurtulup rahatça müzik dinleyecebileceğiniz kafa üstü bir kulaklık istiyorsanız BackBeat 500’e bir göz atabilirsiniz.

Dış dünyayla ilişkiniz kesip sessizliğin içine gömülmek istiyorsanız Plantronics BackBeat Pro 2 modelini de tercih edebilitsiniz. Oldukça iyi aktif gürültü önleme özelliğine sahip kulaklıkar, pahalı olsa da her yönden daha iyi bir deneyim sunuyor.

Plantronics BackBeat 500’e ortalama 475 TL fiyat etiketiyle sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Mükemmel ses kalitesi
  • Hafif
  • 18 saatlik pil ömrü
  • Çok noktalı eşleştirme

EKSİLERİ

  • Gürültü izolasyonu eksikliği
  • Biraz küçük