Aile Play-Doh ile dünyaya örnek gösterildi

Play-Doh ile dünyaya örnek gösterildi

15.09.2014 - 10:17 | Son Güncellenme:

Play-Doh oyun hamurundan, Play -Doh markasıyla kırtasiye ürünleri üretmeye başlayan Ceren Kırtasiye-Hasbro Türkiye işbirliği, Hasbro tarafından dünyaya model gösterildi.

Play-Doh ile dünyaya örnek gösterildi

Ceren Kırtasiye’ nin ikinci kuşak yöneticileri, iki kuzen Taha ve Veysel Keresteci, Play-Doh kırtasiye ürünleri ile 2023’te dünyanın sayılı üreticileri arasında yer almayı hedeflediklerini söylediler.

Haberin Devamı

Play-Doh oyun hamurundan, kırtasiye ürünlerine geçişe de değinen Taha Keresteci Hasbro ile işbirliğinin gelişimini şöyle ifade etti: “Sonraki yıllarda Hasbro ile karşılıklı güven ve başarı bizleri başka projeler üretmeye itti.Play-Doh oyun hamuru ile başlayan kırtasiye serüveninin, aynı marka ile yeni ürünler tasarlama fikrini doğurdu ve hızla yaptığımız projelerle Play-Doh kırtasiye ürünlerini 2009 yılında dünyanın en büyük oyuncak firmalarından Hasbro ile yaptığımız stratejik ortalıkta oyun hamurlarında dünya çapında önemli bir pazara sahip olan Play-Doh markasıyla ,kırtasiye, boya, çanta ve kağıt ürünlerinin üretimine başlandı. Kuru boya, pastel boya, sulu boya, keçeli kalem, guaj boya, parmak boya, mum boya, yüz boyası ve resim defteri çeşitlerini ürettik.Bu aslında Ceren Kırtasiye ve Hasbro Türkiye’nin yakaladığı sinerji ile elde edilmiş bir başarıdır. Bu başarı Hasbro tarafından tüm dünyada model olarak gösterilmiş ve Türkiye aracılığıyla da tüm dünyaya yayılmaya başlamıştır.”

Haberin Devamı

Play-Doh ve Bubu markası ile okulları sene boyu ziyaret eden Ceren Kırtasiye, ayrıca yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile de fark yaratıyor. Prof. Dr. Alev Önder ile sene boyu farklı şehirlerde öğretmenlere ücretsiz seminerler düzenlemeye devam ediliyor. Şimdiye kadar 15 şehirde seminer düzenlendi. Ayrıca okullarda çocuklara ve öğretmenlere atölye çalışmalarından, etkinliklere farklı katkılarda sağlamaya devam edilmektedir. Playdoh ve Bubu ürünlerini deneyen öğretmen ve öğrencilerden tam not almıştır.

Ceren Kırtasiye’nin Play-Doh kırtasiye ürünlerinden uluslararası denetim firmalarıyla çalıştığını ifade eden Veysel Keresteci de, “Minik bedenlerin sağlığına çok önem veriyoruz. Onlar geleceğimiz… Ceren Kırtasiye, Avrupa standartlarının da üstünde sağlıklı ürün sertifikası alarak çeşitlerini halkımızla buluşturuyor” diye konuştu. Bu yıl Almanya’ da düzenlenen, dünyanın ikinci büyük kırtasiye fuarı olan Paperworld’e inci kez katılma başarısını gösteren Ceren Kırtasiye’ nin burada görücüye çıkardığı Play-Doh kırtasiye çeşitleri ile önemli bir çıkış yakaladığının altını çizen Veysel Keresteci, fuar sonrası çok sayıda ülkeden sipariş aldıklarını vurguladı . Ayrıca Hong Kong fuarı ve yurt dışı fuarlarına da katılmış bulunmakta olup katılmaya da devam edilecektir.

Haberin Devamı

Ceren Kırtasiye’ nin yaptığı ihracatlarla ülke ekonomisine önemli katkılar sunarken kırtasiye menşeli bir Türk firmasının gücünü yurt dışına taşıma başarısını gösterdiğini kaydeden Veysel Keresteci, “Okul öncesi ürünlerde BUBU markasıyla çocukların vazgeçilmez çeşitleri arasına giren ürünleri üreten Ceren Kırtasiye, ayrıca 9 yaş ve üzerinde kullanıcılar için Ceo Art markalı sanatsal ürünleri üretiyoruz” dedi.

Yazarlar