Siyaset Polemik yerine ekonomik söylem

Polemik yerine ekonomik söylem

20.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yabancı ülkelerin misyon şefleriyle yaptığı görüşmede, yerel seçim kampanyasında siyasi polemiğe girmeyeceklerini, halka ekonomiyi anlatacaklarını söyledi.

Polemik yerine ekonomik söylem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün İsveç’in Ankara Büyükelçisi Annika Molin Hellgren’in daveti üzerine, Hallgren’in ikametgâhında bir grup ülkenin misyon şefiyle bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, toplantıda misyon şefleri, Kılıçdaroğlu’na ağırlıklı olarak yaklaşan yerel seçimlere yönelik sorular yöneltti. Kılıçdaroğlu’nun “Biz bu seçim kampanyasında çok fazla siyasi polemiğe girmeyi doğru bulmuyoruz. CHP, ekonomi üzerine yoğunlaşacak. Ekonomik krizin vatandaşa etkileri, hayat pahalılığı, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun yarattığı olumsuzlukları anlatacağız. Buradan hareketle bir kampanya yürüteceğiz. Ve inanıyorum ki bu seçimlerde; İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve Bursa gibi kentlerdeki seçimleri kazanacağız” ifadelerini kullandığı öğrenildi.


‘Diyalog kurulmalı’

Kılıçdaroğlu’nun misyon şeflerinin Suriye’deki gelişmeleri nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine ise “Biz CHP olarak her şeyden önce Türkiye’nin Suriye hükümeti ile diyaloğa girilmesini öneriyoruz. Bunun Suriye’nin geleceği ile ilgili en doğru adım olacağını düşünüyoruz” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak ise, “Bu elbette insani bir durum. Ama öncelikle o insanların Türkiye’ye hangi amaçla sığındığının tespiti gerekiyor. Ekonomik nedenlerle gelenler, terörden kaçanlar, Suriye rejimiyle sıkıntılı olanlar var. Bu insanların kendi ülkelerindeki koşullar normale dönünce tercihleri olacak. Burada yerleşmek isteyenlerin Türkiye ile uyumunun gözetilmesi gerekiyor” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye-Rusya ilişkilerinin iyi olmasını arzu ettiklerini belirterek, “Suriye’de Rusya ile birlikte çalışılıyor. Bu ilişkinin de Suriye’nin geleceğine en olumlu katkıyı yapacak şekilde ilerlemesi gerekiyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi. ABD’nin Suriye’den çekilme kararı sonrası yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun, “Burada bir karışıklık, akıl karmaşası var. Belli bir zamana ihtiyaç duyulduğunu görüyorum. Bu konunun önümüzdeki süreçte belirginlik kazanmasını bekliyoruz” görüşünü paylaştığı bildirildi.