Siyaset ‘Polemiklerin faydası yok’

‘Polemiklerin faydası yok’

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulunda, Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Raporu görüşüldü.

‘Polemiklerin faydası yok’

Komisyon Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, komisyonun kuruluş aşaması ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. TBMM’de daimi bir çocuk hakları komisyonu kurulması gerektiğini, bununla ilgili teklifin Anayasa Komisyonu’nun gündeminde beklediğini anımsatan Tunç, “Umut ediyoruz, inşallah kısa süre içerisinde bu komisyon kurulur ve Mecliste çok önemli çalışmalara imza atar” dedi. Görüşmeler sırasında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, söz konusu problemin herkesin sorunu olduğunu belirterek, parti gruplarının ve milletvekillerinin temel hususlarda farklı düşünmediğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Davalar artmadı’

Rapordaki önerilerden bir bölümünün hayata geçirildiğini kaydeden Akdağ, çocukların yardıma ihtiyaç duyduklarında kolayca erişebilecekleri ücretsiz Alo 183 Hattı’nın 24 saat hizmet sunduğunu, 1 milyon 700 bin ebeveyne çocuk gelişimi üzerine eğitim verildiğini, TBMM’de ise çocuk haklarına dair sözleşmenin başvuru usulüne ilişkin ihtiyari protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair bir kanun tasarısının yasalaştığını bildirdi.

Böyle bir konuda polemiklere girmenin kimseye fayda vermeyeceğini ifade eden Akdağ, “Mesela kim, ‘6 yaşındaki bir çocukla evlenilebilir’ demişse, çok açık söylüyorum, halt etmiştir. Bu hususta AK Parti’yi ve hükümetimizi suçlayıcı ifadeleri asla kabul edemeyiz. Çünkü bu hususta yaptıklarımız, düzenlemeler ve bu düzenlemelerin gelişme tarzı çok açıktır. Dolayısıyla aman ne olursunuz, birbirimizin niyetini sorgulamaya burada kalkışmayalım. Ben, TBMM’nin çatısı altındaki her milletvekilinin bu hususta yapılacak her olumlu işe katkı vereceğinden eminim. Niyetlerinden de eminim” dedi.

Haberin Devamı

Akdağ cinsel istismar davaları hakkında “AK Parti’nin iktidarda olduğu ilk 6 yılda aslında dava sayısı artmamış, azalmış. 2010 yılında 16 bin 135 vaka var, 2015 yılında 16 bin 957 vaka var, 2016’da 15 bin 51 vaka var, 2017’de yine 16 bin vaka var” dedi.

Yazarlar