Gündem Son dakika: Polis düğmeye bastı! Çok sayıda gözaltı var

Son dakika: Polis düğmeye bastı! Çok sayıda gözaltı var

21.11.2018 - 13:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sosyal medya siteleri üzerinden silah ticareti yapanlara yönelik olarak 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 28 adet silah ile çok sayıda değişik çap ve markada fişek ve şarjör ele geçirildi. 30 silah tacirinin yakalanıp gözaltına alındığı operasyonlarda, adreslerinde bulunamayan 20 firari silah kaçakçısı ise aranıyor.

Son dakika: Polis düğmeye bastı Çok sayıda gözaltı var

Son dönemlerde satış ve pazarlama olarak sosyal medya sitelerini sıkça kullandıkları tespit edilen silah satıcılarına yönelik olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin bir süredir sürdürdüğü takip ve izleme, önceki sabah operasyona dönüştü.

Yapılan çalışmalarda kimlik ve adres bilgileri belirlenen 50 silah tacirinin yakalanması için İstanbul merkez olmak üzere 9 ilde 50 ayrı adrese operasyonlar düzenlendi. İstanbul’da 36, 8 ayrı ilde ise 14 adrese baskın düzenleyen ekipler, yaptığı aramalarda 19 tabanca, 5 tüfek, 4 kuru sıkı tabanca ile bir çelik yelek, 17 şarjör ve 158 adet değişik çap ve markalarda fişek ele geçirdi.

Soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 30 silah tacirinin gözaltına alındığı, operasyonlarda adreslerinde bulunamayan 20 firarinin ise yakalanması için çalışmalarını devam ettiği öğrenildi. Polisin, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya siteleri üzerindeki izleme çalışmaları da devam ediyor.

Haberin Devamı