Dünya Polisin yedi el ateş ettiği cinayette yeni görüntüler

Polisin yedi el ateş ettiği cinayette yeni görüntüler

23.06.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

Minnesota'da bir polisin öldürdüğü siyah ABD'linin yanındaki kız arkadaşı ve çocuğunun, silahın patlamasından hemen sonra verdikleri tepkiler şok edici. Küçük kızın annesine "Anne çığlık atmayı kes, duyup seni de vuracaklar. Bunu istemiyorum" dediği duyuluyor.

Polisin yedi el ateş ettiği cinayette yeni görüntüler

ABD'de bir polisin trafik kontrolünde ateş açarak aracının içinde öldürdüğü siyah Amerikalı Philando Castile'in vurulduktan hemen sonrasını gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı. Minnesota'da Jeronimo Yanez isimli polisin yargılandığı davaya sunulan görüntüler, büyük ses getirdi.

Haberin Devamı

Görüntülerde, Castile'in yanında bulunan sevgilisi Diamond Reynolds'ın ağladığı göze çarpıyor. Reynolds'ın dört yaşındaki kızı ise şaşkın bakışlarla olan biteni anlamaya çalışıyor.

Küçük kızın annesine "Anne çığlık atmayı kes, duyup seni de vuracaklar. Bunu istemiyorum" dediği duyuluyor.

Mahkeme jürisi, polis memurunu ikinci derecede cinayete kasıtsız cinayetten suçsuz buldu. Karar, Minnesota'da protesto gösterilerine yol açtı.

Siyah ABD'li Castile aracının içinde ruhsatına uzanmak isterken polis dışarıdan peş peşe ateş açmış, kız arkadaşı Reynolds tüm olan biteni Facebook'tan canlı yayınlamıştı. Geçen yıl Temmuz ayında gerçekleşen cinayette, kadının polise "Sadece ehliyetini alıyordu bayım" dediği canlı yayın görüntüsünde yer almıştı.

Haberin Devamı