Siyaset Polislere ek gösterge müjdesi verdi

Polislere ek gösterge müjdesi verdi

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Polislere ek gösterge müjdesi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’yle mücadeleye ilişkin, “Açık söylüyorum dünyada pek az ülke, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış böyle melun bir yapıyla bizim kadar hakkaniyetli ve başarılı bir mücadele yürütebilir. Dünyada çok az toplum, böyle ağır bir travmanın üstesinden bizim milletimiz gibi dirayetle gelebilir” dedi.

Erdoğan, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Emniyet Teşkilatı ile İftar Programı”ndaki konuşmasında, Türkiye’nin donanım, eğitim, kapasite ve disiplin açısından dünyada parmakla gösterilen emniyet teşkilatlarından birine sahip olduğunu dile getirerek, emniyet teşkilatının 173 yıllık köklü bir birikimi temsil ettiğini anlattı.

Lojmanlar, özlük hakları, eğitim, teçhizat, maaşlara kadar pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

Yüzde 21 artış

“Daha önce polisimizi askerlik görevinden muaf tutan yasayı çıkararak sizleri rahatlatmış, önemli bir sıkıntıyı çözmüştük. İnşallah şimdi de polislerimizin yıllardır hasretini çektiği bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Yeni dönemde polislerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600’e çıkarıyoruz. Böylece ülkemiz için fedakarca görev yapan siz polislerimizin verdikleri emeğin karşılığını emekliliklerinde de alabilmelerine imkan sağlıyoruz. Yeni düzenlemeyle yükseköğrenim mezunu polis memurlarımızın emekli olduklarında alacakları maaşlarında yüzde 21 civarında bir artışa da gitmiş oluyoruz. Bir başka ifadeyle 25 hizmet yılı üzerinden hesaplandığında polislerimizin emekli maaşlarında net 533 liralık, emekli ikramiyelerinde net 17 bin liralık bir artış meydana geliyor. Hizmet süresi uzadıkça bu rakamlar da artıyor.”

Aynı şekilde öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin de benzer rakamlarla bu artıştan faydalanacağını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

“Toplamda 1 milyon 412 bin kişiyi ilgilendiren bu düzenlemeden emeklilerimizin dul ve yetimleri de istifade edecek. Elbette ülkemizin ekonomisi güçlendikçe, imkanlar el verdikçe bunu sizlere daha fazla yansıtmayı da sürdüreceğiz. Burada şu gerçeğin altını bir kez daha çizmek istiyorum; Türkiye artık vatandaşları arasında ayrımcılık yapan eski Türkiye değildir. Türkiye, geçmişte uzun yıllar olduğu gibi kaynaklarını sadece belli kesimlere aktaran bir ülke de değildir. Bu devlet artık vatandaşlarından topladığı vergileri, çalışmadan, üretmeden, hiçbir riske girmeden kar peşinde koşan çevrelere altın tepside sunan bir devlet hiç değildir.”

7’den 70’e bu milletin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıdığımız için de kılı kırk yararak hareket ediyoruz. Birileri rant çevrelerine selam durabilir, birileri iktidara gelmenin yolunu vesayet odaklarına teslimiyette bulabilir, birileri makam ve mevki için her türlü değeri, her türlü hassasiyeti ayaklar altına alabilir ama biz asla böyle davranamayız. 3-5 oy uğruna, kısa vadeli çıkarlar uğruna milletimizin emanetine asla ihanet edemeyiz.”