Otomobil Porsche, Taycan'dan sonra yeni ortalık kurdu

Porsche, Taycan'dan sonra yeni ortalık kurdu

21.06.2018 - 11:06 | Son Güncellenme:

Porsche, elektrikli otomobiller konusunda ciddiyetini korumaya devam ediyor. Elektrikli otomobillere yatırım yapmaya devam eden Porsche, yeni tanıtılan Taycan modelinden sonra şimdi de başka bir şirket ile ortaklığa girdiğini açıkladı. Aston Martin ve Jaguar gibi elektrikli otomobilleri geliştiren şirketlerden birisi olan Rimac Automobil'in %10'luk hissesi, Porsche tarafındana satın alındı.

Porsche, Taycandan sonra yeni ortalık kurdu

Otomobil üreticisi Porsche, elektrikli otomobiller konusunda yatırım yapmaya devam ediyor. Yeni tanıtılan Türkçe isimli Taycan modeliyle gündeme gelen Porsche, şimdide başka bir kuruluş ile ortaklığa gittiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Porsche, Rimac Automobil’in %10’luk hissesini satın aldığını bildirdi. Hırvatistan'da bulunan Rimac Automobil, hem yollarda hem de yarış arabaları arasında yer alan Aston Martin, Koenigsegg ve Jaguar gibi elektrikli otomobil teknoloji geliştiriyor. Porsche’nin yönetim kurulu başkanı Lutz Meschke, Rimac’ın fikir ve yaklaşımlarından son derece etkilendiklerini ve şirkete yatırım yapma kararı alarak iş birliğine giriştiklerini belirtti.

Yakın bir tarihte diğer uzun menzilli hibrit araçlarını üretmeye başlayacak olan Porsche, Mission E Cross Turismo konsept modellerinden birisini yavaş sürmek kaydıyla gazetecilerin kullanmasına izin vermişti. Geçtiğimiz günlerde ise Porsche'un türkçe isimli Taycan otomobili ile gündeme gelmişti. Porsche’nin hedefinde ise daha geniş çaplı otomobiller bulunurken, Volkswagen ve Audi ile çeşitli ortak çalışılmalarda yürütülmekte.

Haberin Devamı

Bunun dışında Rimac’in çift tekerlekli tasarıma sahip iki kişilik ve C sınıfına sahip yeni bir otomobil üretti . Bu yeni otomobilin hızı, 0’dan 100'e 1.85 saniyede çıkabiliyor.