Grip ve nezle olanlara çözüm mutfaktan
Kış mevsiminin gözde meyvesi olan “portakal” turunçgiller familyasının C vitamini açısından zengin üyelerindir. Bu sebepten dolayı soğuk havaların davetiye çıkardığı grip hastalığının, devasını portakalda arayabilirsiniz.
Yeni yıla ağız tadıyla girin
Yılbaşı her türlü endişeyi bir geceliğine askıya alıp her şeyin iyi olacağına inanmak istediğimiz bir zaman. O geceyi iyimserlikle geçirmenin baş koşulu, ağız tadıyla yiyip içeceğimiz bir sofranın etrafında toplanmak...
Geleneksel lezzetlere dokunuş
Portakal kabukları tek tek iğnelere dizilip kaynatılarak portakal kabuğu reçeli haline geldi şimdi Nar Gourmet imzasıyla bir kez daha gönülleri ve damakları fethetmeye hazırlanıyor.
Reçel satıp çocuk okutuyorlar
16 öğrencinin okuma masraflarını karşılayan Aylin Kültür ve Sanat Evi'ndeki gönüllü anneler artan yardım taleplerini karşılamak için alternatif reçel çeşitleri yarattı
BAYRAM SOFRANIZA FARKLI TATLAR
Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi Milliyet Cadde okuyucuları için Zuppa di Barbabietola con Carne, Spaghetti con Agretti ve Biscotti Ripieni tarifi verdi...
Antalya'nın altın portakalı 'kamkat'ın hasadı başladı
Antalya'da 'altın portakal' olarak da adlandırılan turunçgillerin atası kamkat hasadı başladı. Kamkatın kentte yılda iki kez hasadı yapılıyor ve üretim de yaklaşık 3 bin tona kadar çıkıyor.
Deneme amaçlı başladı 20 dönüme çıkardı
Mersin'de ziraat mühendisi Sinan Berk, deneme amaçlı başladığı çarkıfelek meyvesinin üretimini 20 dönüm araziye çıkardı. Türkiye'de ilk defa ticari ürün olarak üretim yapmaya başlayan Berk, meyvenin üretimini yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Kabuğu meyvesinden kıymetli
Narenciyenin atası olarak bilinen, portakala benzeyen ancak, tadı ekşi olduğu için meyve olarak tüketilmeyen turuncun kabuğundan çekirdeğine kadar içi de dışı da üreticisine para kazandırıyor.
Kabuğu meyvesinden kıymetli
Narenciyenin atası olarak bilinen, portakala benzeyen ancak, tadı ekşi olduğu için meyve olarak tüketilmeyen turuncun kabuğundan çekirdeğine kadar içi de dışı da üreticisine para kazandırıyor.
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Gönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü