Portakal Kabuğu Reçeli

09.04.2018 Pazartesi

Merhaba,

Turunçgillerin reçelleri biraz uğraşlı olduğundan evde yapmak zahmetli gelebilir. Fakat herkes bu kolay yöntemle, yani portakalların kabuklarını rendelemeden, bir kaç kez kaynatmadan elde edilen enfes reçeli yakalayabilir. Güzel aromasıyla ve sofraya yansıyan canlı rengiyle, en önemlisi de lezzetiyle yiyenlerden tam not aldı. O zaman bu günden itibaren portakal kabuklarını atmıyoruz, reçele dönüştürüp harikalar yaratıyoruz.:)

MALZEMELER:
3 su bardağı kadar minik dilimlenmiş portakal kabuğu
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
3-4 adet karanfil
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:
Portakalların kabuğu biraz daha kalın olanlar tercih edilir. Soyduktan sonra küçük küçük doğranır. Su dolu bir tencereye konup, 15 dakika kaynatılır. Bir kez kaynatmak yeterli geliyor. Daha sonra kaynayan kabuklar süzgece konur ve ılınmaları beklenir. Bu arada aynı tencerede şeker, su ve portakal suyu karıştırılıp kaynatılır. Daha sonra portakal kabukları ve karanfiller de tencereye katılır, kısık ateşte 45 dakika kaynatılır. Biraz kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenir. 10 dakika daha kaynatılır. Bir kaşıkla şuruptan tabağa damlatılınca akışkan değilse, olmuş demektir. Çünkü tüm reçeller durdukça daha kıvamlı bir hal alacaktır. Sıcakken reçeli cam kavanozlara koyup kapakları açık tutulur. Soğuyunca kavanozların kapakları kapatılır ve buzdolabında saklanır.

Afiyet olsun. İnstagram takip adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme