Kendin Yap Portakal kabuğundan mumluk yapımı

Portakal kabuğundan mumluk yapımı

28.12.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

Portakal kabuğundan mis kokulu mumluklar yapabilirsiniz. İşte adım adım portakal kabuğundan mumluk yapımı...

Portakal kabuğundan mumluk yapımı

Yılbaşı gecesi için evde çocuklarınız ile birlikte mis kokulu mumluklar yapabilirsiniz. Bunları ufak hediyeler olarak misafirlerinize verebilir veya kendi evinizin dekorasyonunda da kullanabilirsiniz. Evde bebeğiniz varsa kokulu mumlar, oda spreyleri onu rahatsız edebilir ve solunum alerjisine sebep olabilir. Portakal kokulu mumluklar ise evinize doğal bir koku verir. Yapımı da çok kolay.

Haberin Devamı

İhtiyacınız olan malzemeler:

Portakal
Kısa altı metal yüzen mum
Metal kaşık, bıçak
Süslemek için kuru karanfil

Bıçak kullanılacağı için ebeveyn gözetimi gerekir. Karanfiller de çocukların parmaklarına batabilir bu sebeple 6 yaş üzeri çocukların yetişkin denetimi ile yapması uygundur.

Portakal kabuğundan mumluk nasıl yapılır?

Öncelikle bir portakalı alıp iki eşit parçaya bölün. Ardından bıçak ile bir kenarından içini kabuğundan ayırın.

Portakal kabuğundan mumluk yapımı

Devamını kaşık yardımı ile yapabilirsiniz. Portakalın zarı kabuğundan ayrıldıktan sonra kolayca çıkacaktır. Portakal suyu sıktınız ve kabuğu zarar görmediyse o kabukları da kullanabilirsiniz.

Sıra geldi içi boşalan portakal kabuğunun üste gelecek kısmına şekilli bir delik açmaya. Evde metal bir kurabiye kalıbınız var ise onunla veya bıçak ile tepe kısmına yuvarlak bir delik açın. Kolay kesmek için delik açacağınız kısmı tezgaha yerleştirip iç kısımdan yuvarlak veya yıldız şeklinde kesebilirsiniz.

Haberin Devamı

Portakal kabuğundan mumluk yapımı

Şimdi daire şeklinde kestiğiniz yerin çevresini karanfil takarak süsleyebilirsiniz. Dikkat edin karanfilleri bastırırken biraz parmaklara batabilir. Bıçak ile küçük bir kesi atarak karanfilleri takmak daha kolay olabilir. İçine az miktarda portakal kabuğu rendelerseniz daha fazla kokacaktır.

Portakal kabuğundan mumluk yapımı

Evetttt… Mumluğunuz hazır. Alt kısmın içine bir adet metal altlığı olan yatay mumlardan yerleştirin. Mumu yakın ve üst kısmı diğerinin üzerine yerleştirin. Mis kokan mumluğunuz artık hazır.

Portakal kabuğundan mumluk yapımı

Yazarlar