Püf Noktası Portakal kabuklarını atmamak için 7 neden

Portakal kabuklarını atmamak için 7 neden

19.02.2018 - 15:15 | Son Güncellenme:

Kışla beraber dolaplardan portakal eksik olmamaya başladı. Hem çok sağlıklı hem de güzel kokulu... Severek yediğiniz portakalın kabuklarıyla yapabileceklerinizi duyduğunuzda çok şaşıracaksınız. İşte size portakal kabukları ile yapılabilecekler…

Portakal kabuklarını atmamak için 7 neden

Eviniz mis gibi koksun

Haberin Devamı

Portakal kabukları kendi aroması ve güzel kokusuyla evinizin yeni kokusu olacak. Portakal kabuklarını kaloriferinizin üstüne koyun ve bırakın o koku evinizi sarsın. Ayrıca bir avuç taze portakal kabuğu, biraz limon suyu ve birkaç tarçın kabuğunu 2 bardak su ile 10 dakika boyunca kaynatın. Soğuduktan sonra oda spreyiniz hazır. Üstelik bu koku sivrisinekleri kaçırmanıza da yardımcı olacak.

Cildinizin yeni dostu

Portakal içinde E ve B vitaminleri, protein ve potasyum bulunur. Cildiniz için doğal nemlendirici olmakla birlikte cilt temizliğini de sağlar. Cilt lekelerinizi azaltırken, cilde parlaklık ve esneklik verir. 1 çay kaşığı bal ile 2 çay kaşığı portakal kabuğu tozunun içine yoğurt ekleyerek hamur kıvamına getirin. Yüzünüzde ve boynunuzda 20 dakika kadar bekletin ve durulayın. Haftada 2-3 kez bu maskeyi uygulayın. Portakal kabuklarınızı toz haline getirmek için onları 3 gün güneşte kurutmanız yeterlidir.

Sağlıklı gülümsemeler

Haberin Devamı

Portakal kabuğunun dişleri beyazlattığını biliyor muydunuz? Sigara lekeleri başta olmak üzere diş lekelerini azaltır. Ağzınızı çalkaladıktan sonra portakal kabuğunun beyaz kısmıyla dişlerinizi ve diş etlerinizi ovalayın. Günde 2 kere bu işlemi yaptığınızda diş lekelerinizde gözle görülür bir azalma olacak.

Güveleri uzak tutun

Kıyafetlerinizi kaldırırken naftalinlemeye son. Kurutulmuş portakal kabuğu güveleri kıyafetlerinizden uzak tutarken aynı zamanda kıyafetlerinizin mis gibi kokmasını da sağlayacak.

Selilütlere çözüm

Portakal kabuklarının selülitleri önlediğini biliyor muydunuz? Portakal kabuklarını robotta çekip üstüne biberiye yağı ekleyin. Macun kıvamına geldiğinde kreminiz hazır. Selülitli bölgelere masaj yaparak sürün ve streç filmle kaplayın. Haftada 2 kere uygulayın ve selülitlere veda edin.

Bitki çaylarınıza yeni bir aroma

Yeşil çayınıza, ıhlamur çayınıza ve beyaz çayınıza ekleyeceğiniz birkaç portakal kabuğuyla besin değerini arttırabilirsiniz. Üstelik portakalın kendi aromasına bayılacaksınız.

Romantik akşamlar

Mis kokular eşliğinde rahatlamak istemez misiniz? Portakal kabuğu, karanfil ve tarçını bir tavada kokuları çıkana kadar kavurun. Bu karışımı bir tabağa serin ve üstüne mumlarınızı yerleştirin. Mis kokular eşliğinde güzel bir akşam sizi bekliyor.

Yazarlar