Geri Dön

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı kereviz zeytinyağlı tarifler arasında yer alır. Çeşitli meyvelerin yanına yakışan kerevizden bir çok türde yemek yapılabiliyor. Bunlardan ikisi ayvalı kereviz ve portakallı kereviz tarifi. Bu tarifimizde portakallı kereviz nasıl yapılır sorusunun cevaplarını vereceğiz. İşte sizler için hazırlamış olduğumuz portakallı kereviz tarifi…

Portakallı Kereviz Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet portakal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından az toz şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?

Portakallı kereviz kışın da yazın da severek tüketilen zeytinyağlı lezzetlerden biridir. Ayvayla yapılan kereviz yemeğini portakallı da deneyebilirsiniz. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan portakallı kereviz yemeği tarifini kışın sofralarınızda sık sık bulundurabilirsiniz. Anlatımı daha kolay olması açısından sizlere portakallı kereviz tarifini adım adım maddeler halinde anlatacağız. Peki, portakallı kereviz nasıl yapılır? İşte portakallı kereviz tarifi... 

1. adım: tencereyi ocağın üzerine alın. Soğanı ve yağı ekleyip, soğanları kavurun.

2. adım: sonrasında küp küp doğradığınız havuçları tencerenin içerisine ekleyin.

3. adım: kereviz ve patatesleri de küp küp doğrayıp tencerenin içerisine ilave edin.

4. adım: portakal ve limon suyu tuz ve şekeri de ekledikten sonra harlı ateşte 5 dakika, kısık ateşte yarım saat pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber