Ekonomi Powell`dan faiz indirimi mesajı

Powell`dan faiz indirimi mesajı

26.06.2019 - 07:43 | Son Güncellenme:

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, "Ticaret belirsizlikleri, global büyüme endişeleri faiz indirimini getirebilir" dedi.

Powell`dan faiz indirimi mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed yetkililerinin Trump yönetiminin ticaret politikasının getirdiği belirsizliğin ekonomide yavaşlamaya yol açıp açmayacağını ve bu yıl içinde bir faiz indirimi gerektirip gerektirmeyeceğini tartıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

New York'ta Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşan Powell, "Birçok Fed yetkilisi, daha genişlemeci, destekleyici politika için nedenin biraz daha güçlendiği yargısına vardılar. Bununla birlikte para politikasının tek bir dataya veya güvendeki kısa vadeli dalgalanmalara aşırı tepki vermemesi gerektiğinin de bilincindeyiz. Bunu yapmak, görünüme daha fazla risk eklemek olur" ifadelerini kullandı.

Powell, Fed'in Mayıs ayı başına kadar ekonomi için göreceli olarak iyimser bir görüşe sahip olduğunu, ancak Washington ile Pekin arasında ticaret müzakerelerinin başarısız olması, Başkan Trump'ın Çin malları için tarifeleri yükseltmesi ve Meksika'yı tarife uygulamakla tehdit etmesi sonrasında görünümün değişmeye başladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Gelen sınırlı verilerin işletme yatırımlarının yavaşladığına işaret ettiğini belirten Powell, yılın başlarındaki olumlu görünüm için risklerin arttığını ifade etti.