Gaziantep Prof. Dr. Uludağ'dan İslam'da Birlik Ve Cemaatler Konferansı

Prof. Dr. Uludağ'dan İslam'da Birlik Ve Cemaatler Konferansı

23.03.2018 - 18:13 | Son Güncellenme:

.

Prof. Dr. Uludağdan İslamda Birlik Ve Cemaatler Konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi ile Kadın, Aile ve Gençlik Merkezleri (KAGEM) işbirliğinde Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Uludağ tarafından ’’İslam’da Birlik ve Cemaatler’’ Konferansı verildi.
GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Okan Bağcı ve KAGEM Proje Uzmanı Feray Aksu açılış konuşmalarından sonra konuşmacı Prof. Dr. Süleyman Uludağ söz aldı.
"Ayrılıkçı hareketler dirliğimizi zedeliyor"
Konuşmasında her dönemde Müslümanlar arasında ayrılıkçı hareketler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Uludağ,bazı dönemlerde ayrılıkçı hareketlerin daha fazla olduğunu, bunun da dirliği zedelediği gibi iç çatışmalara ve yeni cemaatlerin ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Uludağ, “Bu ayrılıkçı hareketler gayrimüslimler tarafından istismar ediliyor, kullanılıyor ve Müslümanlar bilmeyerek de olsa onların aleti durumuna düşerek birbirlerinin canına kıyabiliyorlar. Onun için İslam’da birlik ve cemaatler başlığı altında bilgi vermeyi uygun gördüm. 14 Asırlık ilim tarihimize bakıldığında, ayrılık hareketleri mezhep şeklinde ifade edilir. Cami, kıble ve imam birliği sembolize ediyor. Allah’ın birliği, kıblenin birliği ve Müslümanlığın birliği ifade edilmiş oluyor” ifadelerinde bulundu.
"Farklılıklar kaderimizdir"
Prof. Dr. Uludağ, "İslam dini tehvid dinidir. Sadece Allah’ın birliği açısından değil, İslam ümmetinin de birliği açısından önemlidir. İslam toplumu bir bütündür. Her hangi bir sebep ile bölünmesi caiz değildir. Müslümanların birbirlerinin hasmı haline gelmesi kesinlikle İslam’ın istediği bir şey değildir. Farklılıklar insanların kaderinde var olduğunu kabul etmemiz gerekiyor" diye konuştu.