Geri Dön

Profiterol Tarifi

Evde kesin tutan ve mükemmel tadıyla gönülleri fetheden kolay profiterol tarifi hazırlamaya ne dersiniz? Yuvarlak hazırladığınız hamurların içine yerleştirdiğiniz krema dolgusu ve çikolata sosuyla süslenen bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki, evde profiterol nasıl yapılır? İşte kolay profiterol tarifi, evde profiterol yapımı...

Profiterol Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için; 

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 çimdik tuz
4 yumurta .

Kreması için;

500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
1 kaşık tereyağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya .

Üzeri için; 

1 paket hazır çikolata sosu
500 ml süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
40 gr sütlü çikolata

Profiterol Nasıl Yapılır?

Evde çok kolay yöntemlerle profiterol hazırlayabilirsiniz. İçi krema dolgulu, üzeri çikolata sosu ile kaplı olan kızarmış hamurların yarattığı bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz. Peki, evde kolay profiterol nasıl yapılır? İşte ağzınızın suyunu akıtacak kolay profiterol tarifi, profiterol yapımı... 

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.

Birinci adım: Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağı koyarak kaynatın. Daha sonra bir su bardağı unu ve  tuzu ekleyerek iyice karıştırın.

İkinci adım: 1-2 dakika boyunca karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve elde ettiğiniz hamurun 5 dakika soğumasını bekleyin.

Üçüncü adım: Daha sonra 4 yumurtayı tek tek hamura yedirerek ekleyin.

Dördüncü adım: İster kaşıkla ister sıkma torbasına hamuru ceviz büyüklüğünde aralıklı olarak yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 35-40 dakika kızarana kadar pişirin

Beşinci adım: Hamurlar pişerken kremasını hazırlayın. Küçük bir tencereye süt, un, yumurta ve şekeri koyarak sürekli karıştırarak pişirin.

Altıncı adım: Ocaktan aldıktan sonra vanilya, krem şanti ve 1 kaşık tereyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Yedinci adım: Başka bir kaseye boşaltıp üzerini kabuk bağlamaması için streç ile kapatıp buzdolabına soğumaya bırakın.

Sekizinci adım: Hamurlar piştikten sonra 5 dakika dışarıda bekletin. Pişen hamurları ikiye bölerek 1 tatlı kaşığı kremasını koyup kapatın ve servis tabağına dizin.

Dokuzuncu adım: Çikolata sosu paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. İçerisine parlak olması için tereyağı ve çikolata ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.

Son adım: Çikolata sosu profiterollerin üzerine gezdirin ve servis edin afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber