Gündem Proteini yüksek besinler nelerdir?

Proteini yüksek besinler nelerdir?

16.04.2018 - 11:42 | Son Güncellenme:

Protein zengini besinler, et ve süt ürünleri ile kuruyemişlerdir. Et ürünlerinden; dana, koyun, tavuk ve balık eti yer almaktadır. Süt ürünlerinden; inek, koyun ve keçiden üretilen süt, peynir ve yoğurtlar yer alır. Kuruyemişler de ise badem, kabak çekirdeği ve fıstığın proteini kişide bomba etkisi yaratmaktadır. Tavuğun protein deposu olan yumurtasını da tabii ki unutmamalıyız.

Proteini yüksek besinler nelerdir

İşte bol proteinli 9 besin

Ton balığı: Protein açısından en yoğun olan yiyecektir. 100 gramında 25 gram protein, 150 gramında da 37 gram protein içerir. Ton balığını yeşilliklerle beraber yemeye özen gösterin sizin için daha etkili ve az kalorili bir akşam yemeği seçeneği olacaktır.

Tavuk göğsü ve hindi eti: Sporcuların ve kas yapmaya çalışan erkeklerin vazgeçilmez proteinli yiyecekleridir. 100 gramında 30 gram protein taşımaktadır. Genellikle haşlanmış pirinç pilavıyla birlilte tüketilir ve etkisini gösterir. Hem doyurucu hem de bol proteinli bir yemek çeşidi olarak kabul edilir.

Peynir: Süzme ve yağsız ürünler tercih edilmelidir nedeni ise daha çok proteinli olmalarından kaynaklıdır. 100 gramında 33 gram protein bulundurur. Salatanın üzerine küp küp doğranmış şekilde tüketebilirsiniz. Sizin için hem lezzet yönünden hem de protein açısından güzel bir öğün olacaktır.

Yumurta: Besinin protein değeri tanesinde 7 gramdır. Her sabah mutlaka bir yumurta tüketmenizi önermekteyiz. Sporcular bunu biraz abartarak sadece sabah öğünlerinde 7-8 tane tüketmektedirler. Bu da sık yapılan yanlışlardan biridir.

Süt: Küçüklüğümüzden beri bize her gece süt içirmeye çalışan annenize teşekkür etmelisiniz. 100 gram sütte 9 gram protein buulunmaktadır. Az olmasından yakınabilirsiniz ama ne kadar içerseniz o kadar faydasını görürsünüz. Taze tüketmeye özen gösterin.

Dana eti: Yağsız dana etinde 100 gramda 37 gram protein bulunur. Yağını daha da azaltma ve protein açısından da arttırma yöntemi vardır. Bahsettiğimiz yöntem ile yani ızgara yaparak tüketmeye çalışın.

Badem: 100 gramda 33 gram protein bulundurur. Aslına bakarsanız pahalı olmasının nedeni bu da olabilir. Herkesin diline dolanmış olan bir avuç kalıbını kullanmakta haklılar çünkü yiyeceğiniz badem bir avcunuzu geçmemeli çünkü protein kaynağı olmasına rağmen içinde çok fazla yağ bulunur.

Kabak çekirdeği: Hem cebimize dost hem de vücudumuza iyi miktarda protein deposu olan yiyeceklerden bir tanesidir. 100 gramda 33 gram protein bulundurur. Çekirdeği sevenler için yapmamız gereken bir uyarı var; “çok fazla tüketmemeye özen gösteriniz ve unutmayın her şeyin fazlası zarardır”.

Fıstık: Genellikle fıstık ezmesi olarak tüketilmektedir ve spordan sonra enerji depolamak için yenen proteinli besin kaynaklarından biridir. 100 gramında 33 gram protein bulundurur. Daha fazlasını yerseniz yağa dönüşmeden yürüyüşe çıkmanızı tavsiye ederiz.