Ekonomi PTT tanzim İstanbul'da

PTT tanzim İstanbul'da

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin milli pazar yeri platformu “www.epttavm.com”dan ilk olarak Ankara’da uygulamaya konulan e-Tanzim satışları, dün itibarıyla İstanbul’da da başlatıldı.

PTT tanzim İstanbulda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın yaptığı açıklamanın ardından Türkiye’nin milli pazar yeri platformu “www.epttavm.com”dan ilk olarak Ankara’da uygulamaya konulan e-Tanzim satışları, dün itibarıyla İstanbul’da da başladı.

Haberin Devamı

PTT AŞ ürünlerin hazırlanması için soğuk hava deposu kiraladı. Enflasyonla topyekun mücadelede vatandaşlara ekonomik fayda sağlamak için hayata geçirilen uygulama kapsamında, PTT tarafından Ankara’daki satış noktasında, 100’ün üzerinde personel 7 gün 24 saat esasına göre görevlendirildi. Personel sayısı, gelen siparişlere göre artırılıyor.

En fazla 3 kilo

Türkiye’nin milli pazar yeri platformu “www.epttavm.com”dan e-Tanzim’e tıklayarak, 8 çeşit ürün sipariş edebilen tüketiciler, tek üründen en fazla 3 kilogram sipariş verebiliyor. Müşterinin verdiği sipariş, ilk olarak e-PTTAVM’nin karşılama ekranında onaylanıyor.

Daha sona hazırlanan barkod ve sevk evrakları, üretim bandına gönderiliyor. Burada her bir müşteri için ürünler tartılıyor ve birer kilogramlık paketler halinde ambalajlanıyor.

Haberin Devamı

Barkodu okutularak adres dökümü gerçekleştiriliyor. Daha sonra adreslere göre ayrılan siparişler, ilgili yerlere dağıtım yapan PTT araçlarına konuluyor. Son adımda ise siparişler, müşteriye kapıda teslim ediliyor.

Aynı gün teslim

Saat 14.00’e kadar verilen siparişler aynı gün, bu saatten sonraki siparişler ise ertesi gün teslim ediliyor.

E-tanzimde kırmızı, sivri ve çarliston biber 6 lira, patlıcan 4.5 lira, salatalık 4 lira, domates 3 lira, soğan ve patates 2 liradan satışa sunuluyor.

Tüm ürünlerden üst limitte, yani 3’er kilo alan bir tüketicinin faturası 100 lira 50 kuruş oluyor ve alışveriş tutarı 100 lirayı aştığı için kargo bedeli ödemiyor. Epttavm.com’da 100 liranın altındaki siparişlere 4 lira 10 kuruş kargo bedeli alınıyor.

Patates Niğde’den

Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla Niğdeli çiftçilerden alınan patatesler, İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir’deki tanzim satış noktalarında satılıyor. Sebze fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi için başlatılan tanzim satış uygulaması kapsamında, cumartesi gününden itibaren Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla Niğde’deki patates depolarından alım yapılmaya başlandı. Günlük ortalama 100 ton patates, Niğde’deki depolardan Ankara, İstanbul, Bursa ve Balıkesir’deki tanzim satış noktalarına gönderiliyor. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, “Yeni açılacak tanzim satış mağazalarına göre rakamın daha da artacak” dedi.

Haberin Devamı

Gölcük Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Safvan Karanfil de devletin tanzim satışlarla devreye girmesiyle hem çiftçilerin elinin rahatladığını hem de tüketiciye daha ucuz ürün sunulduğunu belirterek şöyle dedi:

“Bu ürünler direkt depodan öncelikle Bursa, İstanbul, Balıkesir Ankara’daki tanzim satış mağazalarına gönderiliyor. Devletimizin verdiği destekle aynı zamanda kaliteli ve ucuz ürünü halkımıza sunmaktayız. Uygulamadan çiftçilerimiz memnun. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak biz de memnunuz. Çünkü çiftçiler girdiler için bizden kredi kullanıyor. Biz de ürünlerini aldığımız için çiftçiler, sıkıntıya girmeden kredilerini ödeyebiliyorlar. Aynı zamanda çiftçiler, önümüzdeki yıl gübre, tohum, mazot ve yem ihtiyaçları için krediler kullanabilecekler.”