Geri Dön

Puf Puf Donut Tarifi

Donut tarifi genellikle pastanelerde satılan, hazır olarak satın aldığımız tatlılar arasında yer alıyor. Çeşitli malzemelerle donut tarifi hazırlayabilirsiniz. Donut tarifini hazırlarken lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamur kıvamının ayarlanmış olmasıdır. Tam kıvamında puf puf donut tarifi hazırlamak istiyorsanız işte sizler için araştırıp, bir araya getirdiğimiz donut tarifi.

Puf Puf Donut Tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Yarım çay kaşığı tuz
Un

Üzeri için:

Sevdiğiniz çikolatalar, ve dilediğiniz soslar

Puf Puf Donut Nasıl Yapılır?

Donut tarifi son zamanlarda en çok aranan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Puf puf bir donut tarifi hazırlamak için dikkat edilmesi gereken en önemli durumlardan birisi hamur kıvamını yeterince ayarlayabilmektedir. Çikolatalı, çilek soslu, karamelli ve birçok çeşitte donut tarifi hazırlayabilirsiniz. Donut tarifi hakkında henüz bilgi sahibi değilseniz, sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz puf puf donut tarifine göz atabilirsiniz.

1. adım: Su, maya ve şekeri bir kabın içine alın. Karıştırıp 5 dakika kadar bekletin.

2. adım: Sonrasında kalan tüm malzemeleri ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

3. adım: 45-60 dakika arası hamurunuzu mayalandırın. 

4. adım: Mayalanan hamuru ister iki bezeye bölün ister tek beze halinde açın, yaklaşık 3 cm kalınlığında açabilirsiniz. Sonra hamuru bir kase ile kesin.

5. adım: Ortasını ise şişe kapakları ile kesebilirsiniz. Ardından kesmiş olduğunuz hamurları yağlı kağıt üzerine alın.

6. adım: Hamurları üzeri bezle örtülü bir şekilde 2 saat mayalanması için bekletin.

7. adım: Orta ateşte arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişirin.

Son adım: Dilediğiniz soslara bulayıp, servis edin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber