Siyaset 'Racon kesilecekse bizzat ben keserim'

'Racon kesilecekse bizzat ben keserim'

21.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Eğer racon kesilecekse, bizzat kendim keserim. Bu böyle bilinmeli” dedi

Racon kesilecekse bizzat ben keserim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan tartışmalarda, birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği anlaşılıyor. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, dün partisinin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

‘Amiral gemisi’

Türkiye’de siyaset yapmanın, bu yolla iktidara gelmenin, başarılı olmanın ilk şartının İstanbul’da güçlü bir şekilde var olmak olduğunu söyleyen Erdoğan, İstanbul’da başarılı olamadan ülkenin kalanında başarıya ulaşılamayacağını vurguladı. Erdoğan şöyle devam etti: “Bizim seyri siyasetimizde de İstanbul adeta amiral gemisi mahiyetinde bir öneme sahip olmuştur. İstanbul en büyük enerji ve moral kaynağımız olmaya devam ediyor. Unutmayınız, İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz. İstanbul’da metal yorgunluğu olursa Türkiye’de paslanırız. Buna karşılık İstanbul’da kıpırdanırsak Türkiye’de şahlanırız. İstanbul’u sağlam tutarsak Allah’ın izniyle Türkiye’de de dünyada da bizi yıkacak bir güç tanımıyoruz. 81 vilayetimizdeki teşkilatlarımız elbette önemlidir ama İstanbul bir başka önemlidir. İstanbul’un ortalamanın altında kalmasının bize verdiği mesajı çok doğru okumalıyız.”

Kibirlenme ve gururlanmanın siyasetçiye yakışmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Bize kibir yakışır mı, bize gurur yakışır mı? Gurur Allah’a yakışır, bize değil. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz. Bize ne oluyor ki koltuklardan güç almanın gayeti içerisine giriyoruz. İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değildir oraya güç katandır. Biz kendimizi yenilediğimiz ölçüde ülkemizi ileriye taşıyabiliriz. Bayrak yarışı olan hizmet nöbetini İstanbul’da da yeni arkadaşlarımızla güçlendirerek sürdürmekte kararlıyız... Gerçekleştireceğimiz bu değişim asla bir tasfiye değildir” dedi.

‘Beni bağlamaz’

Zaman zaman kamuoyunda, medyada, parti içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediği tartışmaların yaşandığına şahit olduğunu belirten Erdoğan bu konuda şu uyarılarda bulundu: “Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda, birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum; benim, milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa, bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim. Bu da böyle bilinmeli. Cumhurbaşkanlığıyla ilgili hususlarda Cumhurbaşkanlığı sözcümüz, hükümet meselelerinde Başbakanımız ve hükümet sözcümüz, partiyle ilgili konularda da parti sözcümüz gereken açıklamaları yapıyor. Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle, partimle ilgisi yoktur. ‘Efendim şu köşe yazarı şöyle yazmış, şu köşe yazarı böyle yazmış, şu köşe yazarının işte Cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var.’ Hiçbirisi beni bağlamaz. Bunlara da ihtiyacım yok. Ben derdimi anlatmaktan aciz de değilim.”

‘En şeffaf lider benim’

Başkalarının adına açılmış sosyal medya hesapları ve köşe yazıları gibi mecraları aracı kılma alışkanlığının kesinlikle olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Herhalde dünyada benim kadar şeffaf olan, benim kadar açık konuşan, benim kadar görüşlerini net ifade eden bir başka lider var mıdır, onu da pek bilmiyorum. Kimsenin yüzüne karşı söyleyemediğim bir sözü arkasından ifade etmeyeceğimi şahsımı az çok tanıyan herkes çok iyi bilir. ‘Cumhurbaşkanı şöyle istiyor’, ‘Reis şöyle düşünüyor...’ Bak benim ne düşündüğümü de biliyor. Bu tür yakıştırmalara asla itibar etmeyin. Bugüne kadar Ak Parti ile şahsımla milletin arasına kimseyi sokmadık. Sokmayacağız.”

Şehit babasıyla kucaklaştı

Racon kesilecekse bizzat ben keserim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yürütülen operasyonda şehit düşen Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in babası Sadettin Çelik ile görüştü.

‘Söz konusu bekamızsa hiç kimseyi görmeyiz’

Terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli konularda Batı ülkeleriyle, özellikle Avrupa Birliği devletleriyle Türkiye arasındaki anlayış farklılığının son dönemde arttığını dile getiren Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Suriye ve Irak haritasındaki güçlerin dağılımına bakan herkes, oynanan oyunun amacını açıkça görecektir. Ülkemizi bir cendereye sokmak isteyenlerin hedefleri politik olabilir. Bizim için mesele beka meselesidir. Hiç kimse kusura bakmasın, bekamız söz konusu olduğunda gözümüz kimseyi görmez, görmeyecektir. İttifakmış, müttefikmiş, diplomasiymiş, ticaretmiş, istiklalimizin ve istikbalimizin tehdit altında olduğu yerde bunların hepsi de hükmünü yitirir. Bu böyle biline.

‘Bizimle niye uğraşıyorsun?

Almanya’da seçimin yaklaştığını hatırlatan Erdoğan “Hala bizimle uğraşıyor. Sen bizimle niye uğraşıyorsun? İşine bak ya. Bizde referandum oldu, bizimle uğraştınız. Hayır kampanyasına katıldılar. Sözde Türk diye geçinen bir ahlaksız orada bir ‘hayır’ kampanyası yaptı. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na ne yazık ki, Almanya’nın kapısını kapattılar. Merkel de dahil, muhalefet de dahil. Bunların demokrasi ile yakından uzaktan alakası yok. Biz de buradan mesajımızı veriyoruz. Onlar o kampanyada Türkiye’ye böyle saldırdılar da ben oradaki vatandaşlarımıza niçin mesaj vermeyeyim. Ne diyorum; Türkiye düşmanı partilere sakın oy vermeyin. Türkiye dostu olanlarla beraber olun. Küçük partiymiş falan buna da bakmayın, onları büyütelim. Bu seçimde onlar sandıkta bir tokat yemeli.”

Racon kesilecekse bizzat ben keserim


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın oğlu Furkan Yılmaz’ın nikâh törenine katıldı.