Radyofrekans uygulamalarının cilde faydaları!

Teknolojideki hızlı gelişmeler, insan sağlığı açısından girişimsel olmayan yöntemlerle daha efektif sonuçların meydana gelmesine olanak sağlamaktadır.

Cilt altına gönderilen uyaranlarla, konforlu, ve acısız sonuçları hızla ortaya çıkan yöntemler her geçen gün daha da öne çıkmakta!

Radyofrekans uygulamaları tıp ve estetik alanında her geçen gün ortaya çıkardığı doku onarıcı, metabolik faaliyet hızlandırıcı etkileriyle sağlık ve güzellik alanlarında, kişilerin beklentilerinin hayata geçirilmesinde önemli bir yer tutuyor.

Unipolar ,bipolar radyofrekans gibi yöntemler sonunda bir adım daha öteye geçti.

Radyofrekans teknolojisindeki bu gelişme lazer teknolojisindeki fraksiyonel lazerler gibi üstün bir yenileyici özelliğe sahip olan fraksiyonel radyofrekans teknolojisi ve bu teknolojiye sahip ilk cihaz olan ENDYMED PRO..

ENDYMED PRO’nun avantajları kısaca şöyle özetlenebilir;

Haberin Devamı


Ölü deriyi ciltten uzaklaştırmada etkili!


Yaşlanma, cilt katmanlarında farklı etkilere yol açtığı için, başarılı sonuca ulaşabilmek için her katmanda farklı bir yöntem uygulamak gerekiyor. Cildin üst katmanları (stratum corneum ve epidermis), ciltte sertleşmeye ve hiper pigmentasyona neden olan ölü derilerden kurtulmaya müsait olması sebebiyle, ablasyon yöntemi ile en iyi şekilde tedavi edilen katmanlardır. Fraksiyonel ablasyon uygulaması, bu etkileri ortadan kaldırmak ve cildin en kısa sürede iyileşmesi için en uygun yöntemdir.

Cildinizi yenileyecek dünya markası ürünleri incelemek için Tıklayınız…

Kırışıklık giderici etkiye sahip!


Diğer bir yandan, kolajenleri yeniden düzenleyerek hasarın ve kırışıklıkların azalmasını sağlayan non-ablatif derin dermal ısıtma yöntemi ise cilt tedavileri için en uygun yöntemdir. EndyMed PRO FSR, tek pulse ile epidermal tabakada mikrofraksiyonel ablasyon uygularken, aynı zamanda cildin derin tabakalarında da yoğun ısıtma uygulamaktadır.


Fraksiyonel RF teknolojisi yüzeyde ve çevre dokuda oluşacak ısı enerjisini minimalize etmektedir. Çoklu enerji kaynakları dermis ve hypodermiste radyofrekans dalgalarını yoğunlaştırmakta ve kontrollü bir şekilde kollajen fiberlerine iletmekte devamında da kollajen şekillenmesi ve kırışıklıklar da açılma sağlamaktadır.

Haberin Devamı


Anti-aging etkili ürünler cildinizi sıklaştırarak, mimik çizgileri ve kırışıklıklar üzerinde etkili olacak!

Dünyaca ünlü kozmetik markalarından oluşan ürün yelpazesi için Tıklayınız…

Monopolar sistemlerde radyofrekans dalgalarının kontrolsüz bir şekilde vücuda verilmesi ağrılı ve acılı bir uygulamaya sebep olur. Bu sebeple bu cihazlar ile yapılan uygulamalar ciddi bir soğutma gerektirir ve yanığa sebep olabilen yüksek riskler taşır.


Bipolar ve multipolar sistemlerde ise, radyofrekans dalgaları yüzeysel olarak yoğunlaşmakta ve yüzeye paralel geçmektedir.


Parlak ve yumuşak bir cilt dokusu yaratır!


Fraksiyonel ablasyon, cilde (stratum cornoeum ve epidermis)parlaklık ve yumuşaklık kazandırmak, epidermis’teki hiperpigmentasyonu azaltmak için uygulanmaktadır. Eşzamanlı olarak kollajen liflere uygulanan derin yoğun ısı ise cilde ani ve kalıcı bir sıkılık sağlar. Bu kombine ikili tedavi sayesinde, cildin tüm katmanları etkili bir şekilde tedavi edilerek en iyi sonuç elde edilmektedir.

Haberin Devamı


Sonuç: Daha az yan etki ve daha efektif sonuçları mümkün kılan bu teknoloji hem yüzdeki cilt yenileme hem de vücut deformasyonlarının giderilmesinde özellikle hasta ve kullanıcı memnuniyetine bağlı olarak önümüzdeki günlerde çok yaygın bir kullanım alanı oluşturacaktır.