Gündem 2018 Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili hangi güne denk geliyor?

2018 Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili hangi güne denk geliyor?

28.05.2018 - 10:38 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayının sona yaklaşması ile birlikte Ramazan Bayramı tatili de büyük merak konusu. Özellikle çalışan kesimden milyonlarca vatandaş Ramazan Bayramında kaç gün tatil olacak merak konusu...

2018 Ramazan Bayramı ne zaman Bayram tatili hangi güne denk geliyor

11 Ayın sultanı olan Ramazan ayı için heyecnalu günler devam ediyor. Müslümanlar için büyük değer taşıyan Ramazan ayında bayram için arayış başladı. İşte merakla araştırılan 2018 Ramazan Bayramı tarihi...

Haberin Devamı

2018 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi - Perşembe

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün - Cuma

16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün - Cumartesi

17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün - Pazar

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyle birlikte tatilin kaç gün süreceği de merak konusu. Ramazan Bayramı'nın ilk günü Cuma gününe denk gelmesiyle nedeniyle bu sene Ramazan Bayramında süre uzatılmayacak. Bayram tatili yarın gün olan arefe gününün ardından üç gün sürecek.

2018 Ramazan Bayramı ne zaman Bayram tatili hangi güne denk geliyor

RAMAZAN AYI’NIN ÖNEMİ

Müslümanlar tuttukları oruşların mükafatını almak için kıyamet gününde Allah’ın huzuruna vardığında en büyük huzuru tatacaklardır. Peygamberimiz ramazan oruç tutmanın önemi noktasında şöyle buyurmaktadır:” Oruçlu için iki sevinç vardır: biri iftar ettiği vakit, diğeride Allah’a kavuştuğu zamandır.” İftar vaktinde edilecek duaların geri çevrilmeyeceğini, Allah tarafından kabul edileceğini Peygamber efendimiz müjdelemiştir.

Haberin Devamı

Ramazan ayının önemi ve fazileti hakkında birçok hadsi şerif vardır. Bunlardan birisinde Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur. “Ramazan ayının ilk gecesi olunca, cennetin bütün kapıları açılır. Ay boyunca bir tane bile kapı kapatılmaz. Allah Teala, bir çağırıcının şöyle nida etmesini emreder:’ Ey iyilik isteyen! Gel ey kötülükte ileri giden! Kendine dikkat et.’ Sonra der ki: ‘ Yok mu bağışlanmak isteyen, o bağışlanacaktır. Yok mu birşey isteyen, istediği verilecektir. Yok mu tövbe eden, Tövbesi kabul edilecektir.’ Bu davetten yer ağarana kadar devam eder.”

Ramazan’da bir farzı eda etmek ise Ramazan dışında yetmiş farzı yerine getirmek gibidir. O ay sabır ayıdır. Sabrın sevabı ise cennettir. Bu ay yardım ayıdır. Bu ay mü’minin rızkının arttığı bir aydır kim bu ayda bir oruçluya iftar açtırırsa, bir köle azad etme sevabı alır ve günahı bağışlanır.

Ayrıca Ranazan ayının başı Rahmet ortası günahlardan bağışlanma ve sonu ise cehennemden azad olma ayıdır.

Haberin Devamı

Peygam efendimiz bir hadisinde oruçluyken nasıl davranılacağına istiaden şöyle; “ Oruç bir kalkandır. Sakın oruçluyken cahillik edipte kem söz söylemeyin. Birisi size sataşacak olursa veya dalaşacak olursa ben oruçluyum deyin.” buyurmuştur.