Ekonomi Ramazan eğlencesi AVM’ye geldi

Ramazan eğlencesi AVM’ye geldi

19.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alışveriş merkezlerine de Ramazan geldi. Pek çok AVM, daha geç saatlerde açık kalacak şekilde açılış-kapanış saatlerini değiştirirken, farklı Ramazan eğlenceleri de sunuyor. Semazen gösterileri, ney dinletileri bunlar arasında

Ramazan eğlencesi AVM’ye geldi

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, son yıllarda Ramazan ayının günlerin uzun olduğu yaz alarına gelmesiyle birçok AVM’nin kapanış saatlerini uzatma kararı aldığını söyledi. Belgü, “Bu durum hem AVM ziyaretçileri hem de AVM markaları için bir avantaj. Ramazan ayında gün içinde fazla enerji harcamak istemeyenler AVM’lerimizde hem diledikleri şekilde iftar yapma hem de yemek sonrası geç saatlere kadar rahat bir şekilde alışveriş yapma imkanı buluyor. Buna bir de bayram yaklaştığında yaşanan yoğunluk eklendiğinde gerçekten hem perakendeci hem de ziyaretçiler için işler kolaylaşmış oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Ramazan eğlencesi AVM’ye geldi
Yüzde 6 oranında artış olur

Belgü, genelden Ramazanlarda alışveriş merkezlerinde ziyaret sayısının arttığın gözlemlediklerini de dile getirerek, şunları söyledi: “Uzun oruç saatleri ve sıcak hava insanları hava şartlarından etkilenmeden rahat bir ortamda vakit geçirebilecekleri alışveriş merkezlerine yönlendiriyor. Bunun yanı sıra iftar saatleri ve sonrasında da ziyaretçilerimiz yine alışveriş merkezlerinde vakit geçiriyor. Geçen yıl Ramazan ayının büyük bir kısmını haziran ayında yaşamıştık ve haziran ayı ziyaret sayılarında yüzde 6.4’lük bir artışın yaşandığını AYD AVM endeksi verilerinde görebiliyoruz. Bu yıl da benzer şekilde Ramazan ayında ziyaret trafiğinin yoğun olacağını öngörüyoruz. Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile yoğunluk daha da artacaktır. Bu yoğunluk da hem AVM ziyaretçisi hem de markalarımızın cirolarına memnun edici rakamlar olarak yansıyacaktır.”

Haberin Devamı

Hangi AVM, ne sunuyor?

- Forum İstanbul, İnce Saz’dan Niyazi Koyuncu’ya, Eda Baba’dan Suzan Kardeş’e her Cumartesi iftar sonrası konserleriyle dolu bir Ramazan programı sunuyor. Sokak sanatçılarının nefes kesen gösterilerini de ziyaretçileriyle buluşturan Forum İstanbul’da her hafta sonu müzik dinletileri, kortejler ve çocuk sanat atölyeleriyle rengarenk bir Ramazan sizi bekliyor.

- Emaar Square Mall, etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ramazan gece pazarında alışveriş deneyimi yaşayacak olan ziyaretçiler, ney dinletisi, semazen gösterileri, çocuklara özel alanlar, özel atölye etkinlikleri ve birçok farklı aktivite ile buluşacak.

- Ramazan alışverişleri için Outlet Center İzmit’i tercih edenler fasılla karşılanacak. Ramazan ayı süresince her hafta çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri iftardan sonra gerçekleştirilecek etkinliklerde, fasıl ekibi bulunacak.

Ramazana özel başka etkinlikler de düzenlenecek.

- İnegöl AVM de, farklı programlar sunuyor. Hacivat-Karagöz, Aşuk ile Maşuk, tasavvuf müziği eşliğinde Sema gösterisi, her akşam iftar saatinde fasıl dinletisi, ikramlar, hediyeler ve Ramazanın büyüsünü taşıyan pek çok etkinlik sunacak.