Şanlıurfa Ramazan Sokağında 'Kudüs' Anlatıldı

Ramazan Sokağında 'Kudüs' Anlatıldı

05.06.2018 - 18:03 | Son Güncellenme:

.

Ramazan Sokağında Kudüs Anlatıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ramazan sokağında Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, vatandaşlara Kudüs’ü anlattı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ramazan etkinlikleri ve sanat programları kapsamında tarihçi yazar Talha Uğurluel’i konuk etti. Ramazan sokağında gerçekleştirilen söyleşide Uğurluel, slaytlarla vatandaşlara Kudüs ‘ü anlattı. Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’nın, Kabe’den sonra en değerli ikinci toprak parçası olduğunun belirten Uğurluel, "Bazen insanlar bana ayda bir Umre’ye gittiklerini söylüyorlar. Ben de onlara diyorum ki ayda bir Umre’ye gideceğine bir kere de Kudüs’e git. Oradaki siyasi, politik durumdan ve güvenlik endişesinden dolayı insanlar gitmekten kaçınabiliyorlar. Evet bir çok noktada İsrail askerleri görebilirsiniz ama siz Türk pasaportunuzu gösterdiğinizde orada her kapı size kolaylıkla açılır" dedi.
Programa Şanlıurfa valisi Abdullah Erin eşi Gülhan Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçinin eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Çoşkun, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nun eşi Asuman Tipioğlu, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet ekincinin eşi Ayşe Ekinci katıldı.