Gündem Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

18.02.2019 - 09:30 | Son Güncellenme:

2019 yılı içerisinde idrak edilecek olan dini bayramlarımız Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Ramazan ve Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil yapılacak?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman Bayram tatili kaç gün olacak

Ramazan ve Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. İslam dininde çok özel bir yere sahip olan Ramazan Bayramı içerisinde barındırdığı bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesinin olması ve aynı zamanda oruç ibadetinin bu ayda gerçekleştiriliyor olması müslümanlar için ayrı bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı'nda için ise Allah rızası için Kurbanlar'ın etleri yoksullara ulaştırılıyor. Paylaşmanın, birlik ve beraberliğin öneminin bir kat daha arttığı bayramlar sayesinde küsler barışıyor. Aile ve akraba ziyaretleri ile iletişimin birlik ve beraberliğin önemi bir kat daha fazla anlaşılıyor. Peki Ramazan ve Kurban Bayramı'nda bu yıl kaç gün tatil yapılacak?

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran Pazartesi Arefe günü yarım gün. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 5,5 gün tatil yapacak. Ancak geçen yıllara bakıldığında arife günü ile birlikte haftanın 4 iş gününün bayrama denk geliyor olması 9 günlük bayram tatili ihtimalini kuvvetlendiriyor. Aksi bir durum olmadığı takdirde Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos Pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.