Dini Bilgiler Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nelerdir? Geçmeyen Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar

Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nelerdir? Geçmeyen Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar

04.04.2024 - 11:24 | Son Güncellenme:

Belki insan hayatını günlü hayat içerisinde en çok etkileyen sağlık sorunlarından biri baş ağrısıdır. Çünkü ağrı bizi hem işimizden hem de sosyal hayatımızdan alıkoyabilir. Peki, herhangi bir sebeple ortaya çıkabilecek olan baş ağrısı için okunabilecek dualar nelerdir? Geçmeyen baş ağrısı için dua var mıdır? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.

Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nelerdir Geçmeyen Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar

Baş ağrısı için peygamber efendimiz tarafından özellikle Haşr suresi tavsiye edilmektedir. Fakat baş ağrısını geçirmek için edilen başka dualar da vardır.

Haberin Devamı

Öneri:
Ayetel Kürsi


Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nelerdir?

Baş ağrısı için peygamber efendimizin önerdiği dualardan biri de şudur: "Euzi bi izzetillahi ve bi kudretihi min şerri ma ecidü ve uhaziru." Bu dua, hissettiğim şeyin şerrinden Allah'a sığınırım anlamına gelmektedir.

Geçmeyen Baş Ağrısı İçin Dualar

Özellikle uzun süren ve geçmeyen baş ağrıları için, şu duanın okunması önerilmektedir: ”Bismillahirrahmanirrahim, Bismillahi’l-kebiri, neuzü billahi’l-azimi min şerri ırkın ne’aarin ve min şerri harrin-nari. Sadak allah ül azim.” Bu duayı okumadan önce Fatiha suresini okumanız ve sonrasında bu duayı 7 kez okuyarak herhangi bir yere uzanmanız öğütlenir.

Aynı zamanda peygamber efendimiz geçmeyen baş ağrıları yaşayan insanların Haşr suresini okumaları gerektiğini öğütlemiştir.

Haberin Devamı



Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nelerdir Geçmeyen Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar




Baş Ağrısı İçin Haşr Suresi

24 ayetlik bir sure olan Haşr suresi, Kuran-ı Kerim'in 59. suresidir. Medinede inmiştir. Haşr, toplamak anlamına gelmektedir. Baş ağrısı zamanlarında okunduğunda baş ağrısına iyi gelmektedir.