Dini Bilgiler La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim Nedir? La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Fazileti Ne Anlama Gelir?

La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim Nedir? La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Fazileti Ne Anlama Gelir?

04.04.2024 - 11:31 | Son Güncellenme:

La Havle, kişinin sabrı zorlandığında ya da tükendiği bir sözcüktür. Genellikle “La Havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” cümlesinin kısaltılmış hali olarak kullanılmaktadır. Bu duanın Hz. Muhammed tarafından Hz. Ali’ye sıkıntılı anlardan kurtulmak için okumasını buyurduğu söylenmektedir. İşte la havle kelimesinin taşıdığı anlamlar.

La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim Nedir La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Fazileti Ne Anlama Gelir

Lahavle dua olarak ve uzun hali ile okunduğunda, güç ve kudretin Allah’ta olduğunu ve yalnızca Allah’tan geldiğini söylemektedir.

La Havle Nedir?

İslam alimleri tarafından büyük bir zikir olarak kabul edilen Lahavle, sıkıntıdaki kul ile Rabbi arasında görünmez bir köprü olarak kabul edilmektedir.

La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim Lahavle duası; nazar, zulüm, büyü, yoksulluk gibi akla gelebilecek her derdin ilacıdır. Bu duanın samimi bir şekilde içtenlikle okunduğunda geri çevrilmeyeceğine inanılmaktadır.

Haberin Devamı

La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Fazileti Ne Anlama Gelir?

Lahavle duasının 99 derdi giderecek fazileti olduğu buyurulmuştur. Bu faziletler arasında en düşüğü kalpteki sıkıntıların giderilmesidir. Ayrıca günde 100 kere Lahavle duası okuyanların fakirlikten de kurtulacağı, rızkının bereketleneceği buyurulmaktadır. Bu dua, yatarken de okunabilmektedir. Yatmadan önce söylenen Lahavle sözcüğü ile dünya belaları kişiden uzaklaşmaktadır.