Dualar Rabbena Duaları - Rabbenağfirli ve Rabbena Atina Duaları Anlamı, Okunuşu, Meali ve Fazileti

Rabbena Duaları - Rabbenağfirli ve Rabbena Atina Duaları Anlamı, Okunuşu, Meali ve Fazileti

İslam alemine farz kılınan namazlar günde 5 vakit kılınır. Namaz kılınırken okunan bazı sure ve dualar bulunur. Rabbena Duası bunlardan birisidir. Rabbena Atina ve Rabbenağfirli dualarını namaz sonunda okumak ise sünnettir. Okunuşu ve ezberlemesi oldukça kolay olan Rabbena Duası namazlarda son oturuşta okunur. Namaz sonunda bu iki duayı okumak ise sünnettir. Rabbenağfirli ve Rabbena Atina Duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere "Rabbena Duası Okunuşu" içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Rabbena Duaları - Rabbenağfirli ve Rabbena Atina Duaları Anlamı, Okunuşu, Meali ve Fazileti

Rabbena duaları namaz kılarken okunan dualar arasında bulunuyor.Rabbena Atina ve Rabbenağfirli dualarını okuyanlar sünnet sevabı kazanıyor. Rabbenna dualarının anlamları ve okunuşları araştırılıyor. İşte Rabbenağfirli ve Rabbena Atina duası okunuşu...

Haberin Devamı

Öneri:
Ayetel Kürsi

Rabbenağfirli Duası Arapça Okunuşu

"Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü'minîne yevme yekumü'l hisâb."

Rabbenağfirli Duası Türkçe Anlamı

"Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla."

Rabbena Atina Duası Arapça Okunuşu

"Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn."

Rabbena Atina Duası Türkçe Anlamı

"Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru."

Kaç Tane Rabbena Duası Var?

Rabbena duası 2 çeşittir. İlki "Rabbena Atina Fiddünya" diye başlayan, diğeri ise "Rabbenağfirli" diye başlayan dualardır.

Rabbena Duası Ne Zaman Okunur?

Haberin Devamı

Rabbena Atina ve Rabbenağfirli duası, vakit namazlarında okunan dualar arasında yer alır. Namazlardaki son oturuşlarda Allahümme salli ve Allahümme barikten sonra, Rabbena duaları okunmaktadır. 

Rabbena Duası Fazileti

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in en çok okuduğu duaların başında Rabbena Atina duası gelirdi. Bir hadis-i şerifte; "Duanın efdali, dünya ve ahirette Rabbinden af ve afiyet istemektir. Affa ve afiyete kavuşan, dünya ve ahirette kurtuluşa ermiştir" (Tirmizi) buyurulmaktadır.

Rabbenağfirli, İbrahim Suresi'nin 41. ayet-i kerimesidir. Namazların son oturuşunda Rabbena duasının devamında okunur. Her zaman okunması gereken Rabbenağfirli duası ile kişi kendisi, annesi, babası ve tüm inananların hesap gününde bağışlanmasını istemektedir. Dolayısıyla Rabbena ve Rabbenağfirli dualarının hiçbir zaman dilden düşürülmemesi tavsiye edilir.