Ramazan Sofrası Fırında fincan dolma tarifi

Fırında fincan dolma tarifi

24.04.2020 - 13:35 | Son Güncellenme:

Simfer’in Ramazan’a özel fırın yemeklerinde bugün: Fırında fincan dolma!

Fırında fincan dolma tarifi

(4 Kişilik)

Haberin Devamı

Malzemeler:

500 gram kuzu eti

4 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

4 adet domates

Tuz, karabiber, kuru nane, maydanoz, dereotu

 

Hazırlanışı:

Kuzu eti, soğan, sarımsak ve domatesi küçük küçük doğrayın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak taze nane, maydanoz ve dereotunu ilave edip karıştırın. Etli karışımı fincanlara doldurun. Üzerini hamurla kapatıldıktan sonra, 180 dereceye ayarlı fırında 35 – 40 dakika süreyle pişirin.