Sureler Asr Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Asr Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Sure ve dualar, Müslümanlara gönderilmiş olan Kuran'ı Kerim'de bulunur ve ayetlerden oluşur. Ancak bu sureleri okurken hemen herkesin aklına takılan bir takım sorular vardır. Bu sorulardan bir tanesi abdestsiz okunup okunamayacağıdır. Asr Suresi de Kuran'ı Kerim'de yer alan bir suredir. Peki, Asr Suresi abdestsiz okunur mu? Bu sure adetliyken okunabilir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Asr Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

 Asr Suresi, 3 ayetten oluşan kısa surelerdendir. Aynı zamanda namaz sureleri içerisinde de yer alır. Eğer bu sureyi her daim okumak istiyorsanız öncesinde abdestsiz ya da adetliyken okunup okunamayacağı hakkında bilgi edinmenizde yarar vardır.

Haberin Devamı

 Asr Suresi Abdestsiz ve Adetliyken Okunur mu?

 Surelerin abdestsiz okunup okunamayacağı en çok araştırılan konulardan biridir. Bu duruma şu şekilde açıklık getirilmiştir. Eğer Asr Suresi kişinin hafızasında ve ezbere okunacak ise abdestsiz okunabilir. Ancak Kuran'ı Kerim ele alınarak abdestsiz okunamaz.

 Adetliyken Asr Suresi okunamaz. Çünkü regl dönemindeki kadınlara Kuran'ı Kerim okumak ve ele almak haramdır. Bu yüzden Kuran'dan sure niyetiyle okumak doğru değildir.