Sureler Felak Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Felak Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Felak Suresi, sabah anlamına gelmektedir. Bu sure karanlıktan, yaratıklardan, kötü niyetli insanlardan korunmak için okunmalıdır. Felak Suresinin önemi insanlar tarafından merak edilmektedir. Felak suresi hangi durumlarda okunur? İşte, tüm detaylar.

Felak Suresi Hangi Durumlarda Okunur

 Felak Suresi Kur'an'da yer alan 113. sure olma özelliğine sahiptir. Bu sure toplamda 5 ayetten meydana gelmektedir. Felak suresi anlam olarak sabah anlamına gelir. Tüm evrendeki kötülüklerden yalnızca Allah'a sığınmak için okunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Felak Suresi Hangi Zamanlar Okunur?

 5 vakit namazın ardından Felak suresinin 3 defa okunması kişilerin dünyevi ve semavi belalardan korunmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanında bu surenin düzenli olarak okunması kötü niyetli insanların şerrinden korunmaya da yardımcı olmaktadır. 

 Felak Suresi düzenli bir şekilde okunduğunda kişiler çok daha kolay bir şekilde rızıklarını elde edebilirler. Kötü niyetli kişilerin kötülüklerinden korunmak için de bu surenin okunması gerekmektedir.

 Son nefesini veren bir kimseye Felak suresi okunması durumunda kişinin ruhu bedeninden kolay bir şekilde ayrılacaktır. Bir kişi uyumadan önce bu sureyi okursa cinlerin ve şeytanın şerrinden gece boyunca korunmuş olur. Büyülerin etkisiz hale getirilmesi için de bu surenin okunması gerekir.