Sureler İhlas Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

İhlas Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

İhlas suresi Kuran-ı Kerim'de 112. sure olmaktadır. İhlas kelime manası olarak halis niyet üzere veya samimiyetle anlamlarına gelmektedir. İhlas suresi içerisinde geçen ayetlerde de Allah'ın varlığını ve birliğini samimi şekilde kabul etmek gerekliliği üzerinde mana bulunmaktadır. İhlas suresi okumak ve ezberlemek önemli bir ibadettir. İhlas suresi okuyarak faziletlerine ve faydalarına erişebilmek mümkün olmaktadır. İhlas suresi hangi durumlarda okunur hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

İhlas Suresi Hangi Durumlarda Okunur

 İhlas suresi içerisinde geçen ayetlerde Tevhid inancı vurgulandığı ve Tevhid inancının açıklandığı bir sure olduğu için çok değerli bir suredir. İhlas suresi 4 ayetten oluşan kısa bir sure olmasının yanında anlam yükü bakımından sayısız sevaplar erişmeye vesile bir sure olmaktadır. 

Haberin Devamı

 İhlas Suresi Hangi Durumlarda Okunur? 

 İhlas suresi okumanın faziletleri ve önemine birçok hadiste yer verilmiştir. İhlas suresini okuyan kişi Kuran-ı Kerim'in üçte birini okumuş gibi olmaktadır. İhlas suresinin faziletleri arasında kısa bir sure olmasının yanında kolay ezberlenebilen ve her türlü istek ve dilek için okunabilen bir suredir. İhlas suresi her gün okuyan kişinin kaza ve belalardan muhafaza olmak başta birçok sıkıntı ve kederini yok etmeye vesile olmaktadır. 

 İhlas suresi geceleri uykudan evvel okunması 100 kez okunması ve bunu adet haline getirenler için cennetten bir köşk ile müjdeleneceği bildirilmektedir. 

 İhlas suresi Ramazan ayında, üç aylarda ve arefe ile bayram günlerinde okunması çok sevap olan bir suredir.