Sureler İhlas Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

İhlas Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

Kur'an-ı Kerim'in en önemli surelerinden biri İhlas Suresi'dir. Hadis-i şeriflerde bu surenin öneminden ve faziletlerinden sık sık bahsedilir. Kur'an'daki yeri dolayısıyla sık sık okunması ve hakkında bilgi edinilmesi gereken surelerden biridir. Sizler için İhlas Suresi kaç harf, kaç kelime ve kaç ayetten oluşur sorularını derledik.

İhlas Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur

İhlas Suresi'nin önemli kabul edilmesinin sebebi tevhit inancını kısa ve öz şekilde gösteriyor olmasından kaynaklıdır. Kısa sureler arasında bulunduğu için ezberlemesi kolay, günlük hayatta okunabilen surelerdendir. Ayrıca İhlas Suresi namaz esnasında en sık okunan surelerden biridir. 

Haberin Devamı

İhlas Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime ve Kaç Ayetten Oluşur?

Mekke döneminde indirilen ve Kur'an-ı Kerim'de 112. sırada yer alan sure, İhlas Suresi'dir. Kısa bir sure olduğu için bu sure yalnızca dört ayetten oluşmaktadır. Bu ayetlerde toplam 15 kelime, 47 harf bulunur. Tevhit inancını en doğru şekilde gösterdiği için Müslümanlara göre oldukça kıymetlidir. İsmi sure içinde geçen İhlas kelimesinden alır. İhlas kelimesinin anlamlarıysa dinine içten bağlı olan kimse, samimi olan kişi, Allah rızasıyla hareket eden birey demektir.