Sureler İhlas Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

İhlas Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Kuran-ı Kerim'de 112. sure olarak bilinen İhlas suresini okumak ve ezberlemek çok sevap olarak bilinmektedir. Nitekim hadislerde İhlas suresini okumak Kuran-ı Kerim'in üçte birini okumaya denk tutulmaktadır. İhlas suresi nasıl ezberlenir ve İhlas suresini ezberleme teknikleri nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

İhlas Suresi Nasıl Ezberlenir Kolay Ezberleme Teknikleri

 İhlas suresini ezberleyerek tüm istek ve dualar için okuyabilmek mümkün olmaktadır. İhlas suresi 4 ayetten oluşan bir sure olduğu için kolaylıkla ezberlemek ve okumak mümkün olmaktadır. Ezberlerken ise tecvid kurallarına göre okuyarak ezberlemek ise daha önemlidir. 

Haberin Devamı

 İhlas Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

 Kuran-ı Kerim'de yer alan İhlas suresi 4 ayetten oluşan kısa bir suredir. Kısa bir sure olmasının yanında içerisinde bulunan ayetlerin manası oldukça ağır ve değerli olduğu için okumak ve ezberlemek çok sevap bir ibadettir. 

 İhlas suresini ezberlemenin en kolay yolu her ayeti on kez okumaktır. İlk ayet on kez tekrar edildikten sonra ikinci ayet on kez tekrar edilerek bu şekilde sonuna kadar okunur. 

 İhlas suresini ezberlemede harflerin çıkışlarını ve tecvid kurallarını ihlal etmemek için en doğru ezberleme yöntemi kurallara uyan bir kişinin okuyuşunu dinlemek ve tekrar etmek şeklinde olmaktadır. Böylece harflerin çıkışına dikkat edilerek kolay ve doğru ezberleme sağlanabilmektedir.