Sureler İhlas Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

İhlas Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

İhlas Suresi Kur'an-ı Kerim içerisinde yer alan 122. sure olma özelliğini taşımaktadır. İhlas suresini ezberlemenin kolay olmasından dolayı ve aynı zamanda da büyük manalar içermesi nedeni ile beş vakit namazda okunabilen sureler içerisinde yer almaktadır. İhlas suresinin nerede ve ne zaman indirildiğini, bu surenin önemini sizin için derledik.

İhlas Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir

İhlas suresi Kur'an-ı Kerim içinde bulunan 112. Sure olmaktadır ve iniş sıralaması bakımından da 22. olan suredir. Halk arasında surenin başlangıcı kabul edilen Kulhuvallahu Ehad ismi ile bilinmektedir.

Haberin Devamı

İhlas suresi Ne Zaman ve Nerede İndirilmiştir?

İhlas suresi esas olarak; Nas suresinin ardından ve Necm suresinden hemen önce Mekke içerisinde indirilmiş olan bir suredir. Medine'de indirilmiş olabileceğine dair rivayetler de bulunmaktadır. Mekke'de indiğini söyleyen kişiler Mekkeli olan müşriklerin Hz. Peygamber'e gelip "Bize rabbinin soyunu anlat" dediklerini, bunun sonrasında da İhlas suresinin indiğini bildirmekte olan rivayetleri delil getirmişlerdir.

İhlas Suresi'nin Önemi Nedir?

İhlas Suresi muhtaç olan kişilerin Allah değil de insan olduğunu hatırlatan bir sure olmaktadır. O yerleri ve gökleri yaratmış olan âlemlerin efendisidir. İnsanların, takva sahibi olarak günahtan sakınmaları gerekmektedir. Sorumluluklarının bilincinde olmalıdırlar ve geçici dünya yaşamında Allah'a yönelmelidirler. Surede Allah'ın doğurmadığı ve ayı zamanda da doğurulmadığı da ifade edilmektedir. Hiçbir varlığın onun eşi veya benzeri olmadığı aktarılmaktadır.