Sureler İnşirah Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

İnşirah Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

İnşirah Suresi Mekke dönemi içerisinde indirilmiş olan bir sureyi ifade etmektedir ve sekiz ayetten meydana gelmektedir. İnşirah suresinin abdestsizken ya da adetliyken okunması konusunda bir sakıncanın bulunup bulunmadığı en çok merak edilen konulardan olmuştur. İşte, merak edilen tüm detaylar.

İnşirah Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

 Kuran-ı Kerim içindeki pek çok ayette olduğu gibi İnşirah suresinin ayetlerinde de Hz. Muhammed (S.A.V) ile beraber Müslümanların tümüne seslenilmektedir. O dönemde eziyet gören ve çeşitli işkencelerden geçirilmiş olan müminler, bütün bu durumlara göğüs germeyi başarmıştır. Bugün yaşamakta olan Müslümanlar da maddi veya manevi zorluklara dayanabilmek için İnşirah suresini defalarca okuyabilmektedir.

Haberin Devamı

 İnşirah Suresi Abdestsiz Okunur mu? 

 Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgiler kapsamında abdestsiz şekilde ezberden Kur'an-ı Kerim içerisindeki surelerin ve ayetlerinin okunmasında herhangi bir mahzur bulunmamaktadır. Bunun dışında Kur'an-ı Kerime el ile veya dokunarak abdestsiz okunamamaktadır. Bu iki ayrıntı oldukça önemlidir.

 İnşirah Suresi Adetliyken Okunur mu?

 Adetliyken okunabilecek dualar kapsamına bakıldığında adetliyken dua edilmesi hususunda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Arzu edilen her çeşit dua okunabilmektedir. Bununla birlikte Kur'an-ı Kerim içerisinden İnşirah suresi dua niyeti ile regli döneminde okunabilmektedir. Kur’an'daki duaya benzeyen ayetler Kur’an okuma niyeti ile değil de yalnızca dua maksadıyla regli zamanlarında okunabilmektedir.