Sureler İnşirah Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

İnşirah Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

nşirah Suresi, Hz. Muhammed'in (SAV) zorlu zamanlarında sıkıntılarından kurtulmak ve ferahlamak için okuduğu surelerden bir tanesidir. Bu nedenle Müslümanların ilgisini çeken bir suredir. İnşirah suresi günde kaç kere okunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İnşirah Suresi Günde Kaç Kere Okunur

 İnşirah Suresi Kur'an-ı Kerim'de yer alan 94. sure olma özelliğine sahiptir. 8 ayetten meydana gelmiştir. Mekke'de gönderilen sureler arasında yer almaktadır. İnşirah kelime anlamı olarak ferahlamak anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 İnşirah Suresi Faziletleri Nelerdir?

 İç sıkıntıları yaşayan, daralan, yaşadıkları sıkıntılardan dolayı bunalan kişilerin bu sureyi okuması önerilmektedir. İnşirah Suresi her gün 70 defa okunduğu zaman kişinin maddi ve manevi sıkıntılardan korunmasına yardımcı olmaktadır.

 İnşirah Suresini her gün 7 defa okuyan kişilerin kalp sıkıntılarından korunacağı rivayet edilmektedir. Bunun yanında bu sureyi okuyan kişilerin bol rızka kavuşacağı da söylenmektedir. 

 5 vakit namaz kılındıktan sonra İnşirah Suresinin okunması kişinin Allah tarafından işlerinin kolaylaştırılmasını sağlar. Bunun yanında rızıklarında da artış meydana gelir. Sıkıntıları ortadan kalktığı gibi beklenmedik bir yerden de rızık gelecektir. Muradına ermek isteyen kişilerin bu sureyi okuması söylenmektedir. Ezberi güçlü olmayan kişiler bu duayı okuduğu zaman hafızaları kuvvetlenir.