Sureler Kadir Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Kadir Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Kadir Suresi, Kur'an'da geçen ve oldukça önemli olan surelerden bir tanesidir. Bu nedenle bu surenin tüm Müslümanlar tarafından okunması ve mümkünse ezberlenmesi gerekmektedir. Kadir suresi günde kaç kere okunur? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Kadir Suresi Günde Kaç Kere Okunur

Kadir Suresinin pek çok fazileti bulunmaktadır. Bu sebeple Müslümanların dikkatini çeken bir suredir. Kadir Gecesinden bahsetmesi nedeni ile ismi Kadir suresi olarak adlandırılmaktadır.

Haberin Devamı

Kadir Suresi Faziletleri Nelerdir?

Kadir suresini gün içerisinde on kere okuyan kişilerin günahlarının Allah'ın izni ile affedileceği rivayet edilmektedir. Bir hadisi şerifte bu sureyi okuyanlarının dilek ve isteklerinin yerine getirileceğinden bahsedilmektedir. 

Bir kimse Kadir Suresini okursa gönülden istediği bir dileği yerine getirilir. Cuma gecesinde bu sureyi okuyan kişilerin Hz. Muhammed'i rüyasında göreceğinden bahsedilmektedir. Bir dileği olan kişi bu sureyi 41 defa okursa dileği gerçekleşmektedir. 

Sabah ve akşam namazlarından sonra bu surenin üç defa okunması kişilerin sıkıntılardan ve gelebilecek kötülüklerden korunmasına yardımcı olmaktadır. Kadir Suresini okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin kazançları artar. Evlerine bereket dolar. Hasta bir kimse bu sureyi okursa hastalıkları iyileşir. Bu sureyi okuyan kişi Allah yolunda savaşır.