Sureler Kafirun Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Kafirun Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Kafirun Suresi, Kur'an'da geçen kısa surelerden biridir. Oldukça anlamlı bir suredir. Bu nedenle faziletleri ve faydaları da oldukça fazladır. Kafirun Suresi namazlarda da okunan surelerden bir tanesidir. Kafirun suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kafirun Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

Kafirun Suresi, Mekke'de inen surelerden biridir. Bu sure 6 ayetten oluşmaktadır. Kur'an'da yer alan 109. sure olma özelliğine sahiptir. Kafirun Suresi namazlarda da okunan bir suredir.

Kafirun Suresi Abdestsiz Okunur mu?

Kafirun Suresinin faydalarını bilen kişiler bu sureyi sıklıkla okumak istemektedir. Ancak bu surenin abdestsiz ya da adetli iken okunup okunamayacağı merak konusu olmaktadır. Kafirun Suresini ezbere bilen kişiler abdest almadan sureyi ezbere okuyabilirler. Ancak eğer sure Kur'an'dan okunacaksa kişilerin öncelikle abdest alması gerekmektedir. Ezbere bilen kişiler bu sureyi sabah ve akşam okudukları zaman faziletlerine erişirler.

Kafirun Suresi adetli iken sadece Allah rızası için ya da Allah'ı zikretmek için okunabilir. Ancak adetli iken bu surenin Kur'an'dan okunması haramdır. Adetli bir kimse Kur'an'ı eline alarak ve dokunarak Kafirun Suresini okumamalıdır. Sadece zikir amaçlı okunabilmektedir.