Sureler Nas Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Nas Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Kur'an içerisinde ezberlenmesi gereken çok sayıda sure bulunmaktadır. Bu surelerden bir tanesi de Nas suresidir. Nas suresi önemli faziletleri olan surelerden bir tanesidir. Nas suresinin kolay bir şekilde ezberlenebilmesi için hangi tekniklerin kullanılabileceğini sizin için derledik.

Nas Suresi Nasıl Ezberlenir Kolay Ezberleme Teknikleri

Nas Suresi, Kur'an'ın 114. olan ve aynı zamanda da son suresi olma niteliğini taşımaktadır. Nas suresi altı ayetten meydana gelmektedir. Sure adını her ayetin son kısmında yer alan ve insan manasına gelen nas sözcüğünden almıştır. Mekke'de indirildiğine inanılan Nas suresi iniş sırasına göre bakıldığında 21. Suredir.

Haberin Devamı

 Nas Suresinin Kolay Bir Şekilde Ezberlenebilmesi İçin Gereken Teknikler Nelerdir?

 Nas suresinin daha kolay akılda kalabilmesi için pek çok teknik bulunur. İlk olarak küçük adımlar ile ilerlemek gerekmektedir. Kelime ezberlemek bir cümlenin tamamını ezberlemekten çok daha kolaydır. Yüksek sesle okumak da Nas suresinin ezberlenmesini kolaylaştıran yöntemlerden bir tanesidir.

 Kişi, kendi sesini duyduğunda okuduklarını daha fazla aklında tutabilmektedir. Bir diğer yöntem ise yazarak ezberlemeye çalışmaktır. Yazmak ezber yapmanın en etkili yolu olmaktadır. Ezberlenmeye çalışılan cümleyi bir kağıda yazmak ve tekrar etmek kısa sürede ezber yapmayı sağlayacaktır.