Sureler Nas Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Nas Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Nas suresi Kur'an'ın önemli sureleri arasında yer almaktadır. Bu sure Medine'de indirilmiştir. Bu sure 6 ayetten oluşmaktadır. Nas kelime anlamı olarak İnsanlar anlamına gelmektedir. Nas suresi okumanın faziletleri (faydaları) ve sırları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Nas Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir

 Nas Suresinin anlamı ve faziletleri Müslümanların merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. Nas Suresi Kur'an'ın 114. suresidir. Bunun yanında son suresi olma özelliği de taşımaktadır. 

Haberin Devamı

 Nas Suresi Faziletleri Nelerdir?

 Bilindiği gibi Felak Suresi insanların kötülüklerden Allah'a sığınmak için okudukları bir suredir. Nas suresi de yine aynı amaç ile okunmaktadır. Surenin anlamında insanların cinlerin ve insan şeytanının şerrinden Allah'a sığınılması gerektiği emredilir. 

 Nas Suresinin faziletleri arasında şifa vermesi, koruması bulunur. Bu surenin yatmadan önce ve namazlardan sonra okunması gerekmektedir. Hz. Muhammed (SAV) rahatsızlığı döneminde gece yatağa girdiği sırada İhlas, Felak ve Nas surelerini üçer defa okumaktaydı. Sonrasında avuçlarına üfler ve elleri ile vücudunu sıvazlardı. 

 Nas Suresi uykudan önce 7 kere okunduğu zaman kişiler gece vesveseden ve kötülüklerden korunmuş olurlar. Bunun yanında Müslümanların tüm kötülüklerden korunması için her gün 7 defa Felak, Nas ve Ayetel Kürsi okuması gerekmektedir.