Ramazan'a özel iftar menüsü (2. Gün)

Ramazanın 2. Gününde özel bir iftar menüsü hazırlamaya ne dersiniz? Bereketiyle gelen ramazanı güzel bir sofra ile karşılamak isteyenlere birbirinden nefis tarifler sunacağız. İftarda ne pişirsem sorusunu sormaya başlayanlara ilaç niteliğinde olacak iftar yemeklerini yerken siz de parmaklarınızı yiyebilirsiniz. İşte ramazana özel iftar menüsü ve iftarda ne pişirsem sorusunun cevabı.

16.05.2018 Çarşamba Güncelleme : 17.05.2018-14:09 Çarşamba

Ramazanın 2. gününde ağızlara layık bir sofra hazırlamayı kim istemez ki! Bereketiyle gelen Ramazan'ı layıkıyla karşılamak için sizlere Ramazan'a iftar menüsü sunacağız. Size vereceğimiz tariflerle Ramazan ayının 2. gününde ramazan iftar menüsü sayesinde hem damak tadınızı şenlendirecek hem de Ramazan'ı enfes bir şekilde karşılama fırsatı bulacaksınız. 

İftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız size vereceğimiz ramazan iftar menüsünü deneyebilirsiniz. 

İçecek: Erik hoşafı

Mevsiminde yetişen erikle enfes lezzette sağlıklı bir içecek hazırlayabilirsiniz. Erik hoşafı aynı zamanda gün içerisinde çok fazla susamamanıza yardımcı olmaktadır. Erik hoşafı tarifi için aşağıda vermiş olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

Malzemeler

-1 kilo erik
-2 su bardağı şeker
-1 çubuk tarçın
-3-4 tane karanfil
-10 su bardağı su

 Erik hoşafı nasıl yapılır?

1-Tüm malzemeleri büyük bir tencerenin içine alın. Hepsini 30 dakika kadar kaynatın.
2-Daha sonra karışımın içine karanfilleri ve tarçın çubuklarını atın, karıştırıp hepsini robottan geçirin.
3-Bir süre buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Ana yemek: Fırında tas kebabı tarifi

 


Ana yemek olarak etli bir yemek tercih edebilirsiniz. ramazanın ilk gününde iftar menünüzde yer alacak etli bir yemek ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. İşte tadı damağınızda iz brakacak iftar menüsüne özel Fırında tas kebabı tarifi…
 

Malzemeler

-1 kg dana eti
-1 kg patates
-2 adet kuru soğan
-3 adet domates
-3 adet biber
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Kekik, karabiber ve tuz

Nasıl yapılır?

1-Etinizi kuşbaşı biçimde doğrayın ve tüm soğanları içine ekleyin.Soğan ve et karışımını haşlayın.

2-Patatesleri elma dilimi biçimde kesin ve bol yağda kızartın.

3-Fırın tepsisi içine patatesleri dizin, orta kısma da haşlanan etleri dizin. Son olarak domates ve biberleri de üzerine ekleyin. Baharatlarını da ekleyin ve üzerinde suyunu gezdirin.

4-Fırına koyduğunuz tepside etlerin üzerine bir kapak kapatıp bir süre pişirin, sonrasında kapağı kaldırıp bir süre daha pişirin. Etleri kızarınca tepsiyi ocaktan alabilirsiniz.Sıcak olarak servis etmeniz önerilir.

Tas kebabının yanında enfes lezzette tane tane pirinç pilavı hazırlamaya ne dersiniz. Tereyağı ile yapılan enfes lezzette tane tane pirinç pilavı hazırlayabileceksiniz. 

Tereyağlı pirinç pilavı

 

Malzemeler

-1 su bardağı pirinç
-1,5 su bardağı sıcak su ya da et suyu
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-Tuz

Nasıl yapılır?

 

1-Öncelikle pirinci sıcak su ve tuz karışımı içinde bir süre bekletin.

2-Tencerenin içine yağı ekleyin, ölçülü sıcak su ya da et suyunu da ekleyin ve ocağın altını yakın.

3-Su kaynadıktan sonra beklettiğiniz pirinçleri süzün, pirinçleri kaynamış suya ekleyin. Tuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyin.

4-Ocağın altını kapadıktan sonra tencerenin üstünü havlu ya da kağıt peçete ile kapatıp demlenmesini bekleyin.

Kebap sevenlere özel iftar menüsü