Gündem Ramazana Özel İftar Menüsü

Ramazana Özel İftar Menüsü

21.04.2018 - 18:05 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı boyunca evde ne pişirsem diye düşünenlere, sofranızı şenlendirecek birbirinden lezzetli yemek tarifleri. Haydi başlayalım…

Ramazana Özel İftar Menüsü

Yayla Çorbası Tarifi

Haberin Devamı

Uzun saatler süren açlıktan sonra midenizi yumuşatacak, mutlaka iftar menünüzde bulunması gereken besleyici ve pratik yayla çorbası tarifi.

Malzemeler

1 kâse yoğurt

1 çay bardağı pirinç

1 yumurta

1 tatlı kaşığı nane

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı tavuk suyu

5 bardak su

Hazırlanışı

5 bardak suyu kaynatın, 1 çay bardağı pirinci ilave edin. Pirinçler sertliğini kaybedene kadar kaynatın. Yoğurtlu terbiyesi için yoğurdu, unu ve yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpın. Yoğurtlu terbiyenin kesilmemesi için terbiyeye yavaş yavaş az olacak şekilde sıcak su ekleyin. Ardından tencereye ilave edin. Tuzunu ekleyin. Sosu hazırlamak için naneyi tereyağı ile hafifçe kızdırın.

Sos karışımını tencereye dökün ve 5 dakika kadar daha kaynatın.

Haberin Devamı

Fırında Soslu Kanat Tarifi

İftar menünüzde mangal ateşinde pişmiş kanadı andıran hazırlaması oldukça pratik fırında soslu kanat tarifi.

Malzemeler

1 kilogram kanat,

3 çorba kaşığı yoğurt,

1 çorba kaşığı biber salçası,

2 diş sarımsak (rendelenmiş),

1 çay bardağı sıvı yağ,

Tuz, kırmızıbiber, kimyon, kekik ( isteğinize göre ekleme yapabilirsiniz )

Hazırlanışı

Öncelikle tavukları iyice yıkadıktan sonra süzdürün. Marine işlemi için 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı biber salçası, sarımsak, sıvı yağ ve baharatlar bir kapta karıştırın. Hazırlanan sos tavuklarla iyice karıştırılır. Fırın tepsisine hazırladığınız tavuk kanatlarını dizin. Kanatların yanında fırın tepsisine patates, biber, soğan koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.

Elmalı Kereviz Salatası

Malzemeler

2 adet kereviz

1 adet elma

Yarım limon suyu

5 yemek kaşığı yoğurt

4 yemek kaşığı mayonez

Ceviz

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Kerevizleri soyup rendeleyin, ardından tuz ve limon suyu ekleyip iyice karıştırın.

Elmanın kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Ardından rendelediğiniz elmaları iyice süzün.

Kereviz ve elmaları ayrı bir kaba koyun. Üzerine yoğurt ve mayonez ekleyip iyice karıştırın. İstediğiniz miktardaki ceviz içini hazırlamış olduğunuz karışıma ekleyin.